geokesser

2017.10.15. 09:45

Kincskereséssel is összekötötték az egészségnapot Bándon

Szombaton rendezték meg az Egészségnapot a faluban, amelyhez kapcsolódott a VIII. Veszprémi Geokesser Találkozó és Túraverseny is.

Molnár Sándor

A Steierlein Katalin Közösségi Házban gyógytornával, vérnyomásméréssel, szemvizsgálattal is várták az érdeklődőket. A Csolnoky Ferenc Kórház szakemberei a mozgás fontosságáról, a magas vérnyomásról és az egészséges táplálkozásról tartottak előadásokat.

Tárnoki – Viszt Anikó vezető gyógytornász elmondta, hogy a mozgásnak egyénre szabottnak kell lennie, amiben szerepet játszik a mozgás formája, időtartama, intenzitása és gyakorisága is. A mozgás formáját tekintve beszélhetünk állóképességi edzésformákról, ami nagyon kedvező hatású a keringési rendszernek és a szívnek. Ezt ki kell egészíteni erőfejlesztéssel is, de oda kell figyelni a társbetegségekre és a szívbetegségre, a magas vérnyomásra. Az edzést kis súlyokkal végezzük, dinamikus formában. Az időtartama a kezdeti 20 perctől akár 60 perc is lehet, de fontos a bemelegítés és a levezetés, illetve hogy figyeljünk a tartásjavításra is.

 

Az Egészségnap keretében 9 és 11 óra között rajtolt el a VIII. Veszprémi Geokesser Találkozó és Túraverseny, amelyre egyéni, csapat és családi kategóriákban is lehetett jelentkezni. A versenyen az erdei túraútvonalon elrejtett kincsek megtalálása volt a cél. A teljesítendő táv hét és fél kilométer volt a felnőtteknek, míg a gyermekes családokra öt kilométeres szakasz várt.

Gergely-Sipos Krisztina a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola 2. C osztályával nevezett a túraversenyre. Bándi lévén hallott a kezdeményezésről, és úgy döntöttek, hogy az osztály összekovácsolása érdekében elindulnak a túrán. 16 felnőtt és 14 apróság vágott neki a kalandnak, amelynek során érinteni kellett az Essegvárat, a kilátót és Mádl Ferenc szobrát is. A versenyzők ebédet is kaptak, és különböző tombola tárgyakat sorsoltak ki közöttük a túra után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában