Nyugodt építkezés vagy káosz

2018.03.12. 22:18

A kormány eredményeiről beszélt Gulyás Gergely

A választás tétje, hogy folytatódik a polgári kormány építkezése, vagy az ellenzéki pártok koalíciója miatt káosz köszönt be – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője tegnap lakossági fórumon.

Marton Attila

Ovádi Péter, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje és Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője Fotó: Penovác Károly

Ovádi Péter, a Fidesz–KDNP Veszprém megyei 1. számú országgyűlési egyéni választókerületének képviselőjelöltje felidézte, a Fidesz–KDNP-kormány 2010 után konszolidálta a jelentős adóssággal küszködő településeket, köztük Veszprémet.

Ovádi Péter emlékeztetett, Veszprémet több mint hétmilliárd forint adósságtól szabadította meg a kormány, és a város adósságának rendezése mellett a Veszprém Aréna hiteltörlesztését is átvállalta. A képviselőjelölt kiemelte, az ország javuló gazdasági helyzetéből Veszprém is profitált: a munkanélküliség jelenleg kevesebb mint két százalék a településen. A városban az utóbbi években számos beruházás, például út- és óvodafejlesztések történtek, Veszprém a legbiztonságosabb megyeszékhelyek egyike, valamint a város versenyben van az Európa Kulturális Fővárosa 2023-as címért – sorolta a város eredményeit.

Ovádi Péter, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje és Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője Fotó: Penovác Károly

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, a választások tétje, hogy a nyugodt, polgári építkezés folytatódhat, vagy instabilitás következik. Elmondta, az elmúlt nyolc évben világos kormányzati politika jellemezte az országot, amelynek révén gazdaság-, család- és nemzetpolitikai eredményeket értek el, valamint megőrizték az ország biztonságát az Európát sújtó migrációs válság közepette is. A kabinet eredményei közül kiemelte, 2010 óta 740 ezerrel többen dolgoznak az országban, és hazánk a második legjobb gazdasági növekedést érte el tavaly az Európai Unióban.

A frakcióvezető arról is beszélt, az ellenzéki pártok összefogása Gyurcsány Ferenctől Vona Gáborig insta-bilitást hozna az országnak, ugyanis sem az elveik, sem a programjaik nem összeegyeztethetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában