veszprém

2018.06.18. 07:00

Legek kirándulása a Kis-Balatonnál

A veszprémi BABAKO Egyesület hetedik alkalommal hívta év végi jutalomkirándulásra Veszprém város azon általános iskolásait, akik a tanév során meghirdetett a három BABAKO vetélkedők (Természetfotó pályázat, a Malmok a Séden háromfordulós csapatverseny, és a Rajtunk is múlik levelező verseny) kiemelt nyertesei , díjazottjai, helyezettje lettek . 12 iskolából összesen 42 meghívott tanuló élvezhette a legek kirándulását.

Jákoi Bernadett

A BABAKO Egyesület által szervezett kirándulás legjei a Fekete István Emlékháznál

Idén már a veszprémi iskolák mellett a megyei és kistérségi településekről is pályáztak a versenyekre, többek között Pápáról, Ösküről , Borzavárról is képviselték a tanév alatt tanulmányi vetélkedőkőn sikeresen szereplő gyerekek iskolájukat a BABAKO természetvédelmi pályázatain, vetélkedőin.

A BABAKO Egyesület által szervezett kirándulás legjei a Fekete István Emlékháznál

Első állomásként az örvényesi, ipartörténetileg védett malom titkaival ismerkedtek meg, Pál Imre kalauzolásával, majd Keszthelyen át a Kis Balaton természeti szépségeinek eső áztatta, érintetlen táj varázsába pillantottak bele. A Balaton Felvidéki Nemzeti Park szakemberének szakmai vezetésével a Matula kunyhóhoz és a Fekete István Emlékházhoz gyalogoltak, ott szakmai bemutatót láthattak az állat-és növényvilág érdekességeiről. Az egész napos, a legek autóbuszos kirándulását, mint minden évben Stigelmaier Józsefné önkormányzati képviselő a támogatásával biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában