veszprém

2018.04.13. 07:00

Május 8-ig el kell távolítani a plakátokat

Több ezer választási plakát lepte el Veszprémet is a kampány időszakban, ám mára ezek feleslegesek lettek.

Juhász-Léhi István

Harminc napon belül eltüntetik Veszprémből is az országgyűlési választási plakátokat Fotó: Penovác Károly/napló

A választási eljárásról szóló törvény értelmében ezeket 30 napon belül el kell távolítani, azaz május 8-ig „megtisztulhat” a város.

A megyeszékhelyen a közterület-felügyelők járják majd a várost és a netán kint maradt plakátokat az önkormányzat egyik cége, a VKSZ Zrt. gyűjti be – ha lesznek.

Harminc napon belül eltüntetik Veszprémből is az országgyűlési választási plakátokat Fotó: Penovác Károly/napló

– A választási törvény szerint 30 napon belül kell eltávolítania a plakátokat annak, aki kihelyezte – mondta lapunknak Mohos Gábor jegyző, a helyi választási iroda vezetője. – Lehet jelölő szervezet, illetve független jelölt is, vagy akinek az érdekében kihelyezték. Ami fontos, az az, hogy ha 30 napon túl még plakátot találunk kint, azt az önkormányzat begyűjti, ám ennek van egy költsége és ezeket a számlákat megküldjük a jelölő szervezeteknek és kifizettetjük velük.

Mohos Gábor hangsúlyozta: fegyelmezettek a pártok ebből a szempontból Veszprémben, többnyire felszólítás nélkül begyűjtik a plakátokat a közterületről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában