Fejlesztés

2017.09.20. 19:00

Megépülhet az új völgyhíd Veszprémben

Megépülhet a 8-as és 82-es utakat a Veszprém Arénánál összekötő szakasz, valamint a belső körgyűrű lezárásaként a Pápai és Jutasi utak közötti völgyhíd, jelentette be Porga Gyula polgármester.

Marton Attila

Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke elmondta, az állatkert, a Petőfi Színház és az uszoda tervezett fejlesztése után a kormány a 8-as és 82-es utak összekötéséről, valamint a Pápai és Jutasi utat összekötő völgyhíd megépítéséről is döntött, a beruházások a Modern Városok Program keretében készülnek el.

Porga Gyula polgármester elmondta, az összekötő szakasz egyik vége a 82-es út börtönnél lévő kereszteződésétől indul, majd a Veszprém Arénával párhuzamosan halad és ér ki a 8-as útra, a beruházás a tervek szerint jövőre kezdődhet el. Hozzátette, a mintegy egymilliárd forintba kerülő szakasz megépítése elengedhetetlen ahhoz, hogy a város új szabadidő- és sportközpontjának megközelítése megfelelő legyen. Utóbbi kapcsán megjegyezte, az uszoda építése tavasszal kezdődhet, emellett a következő években megtörténik a Veszprém Aréna bővítése és megépülhet a jégcsarnok is.

A veszprémi belső körgyűrű lezárásaként a Pápai és Jutasi utakat összekötő völgyhíd épül két ütemben. A Pápai út és Kistó utca közötti szakasz tervei elkészültek, az útépítés jövő tavasszal indulhat. A hiányzó szakasz utolsó eleme egy új völgyhíd lenne, ennek pénzügyi ütemezése 2018-ban készül el.

Porga Gyula kérdésre válaszolva elmondta, az állatkerti fejlesztés is rövidesen elindul, a színház esetén elkészült a részletes megvalósíthatósági tanulmány, a beruházás jövő nyáron kezdődhet el. A teátrum a mostani évadot a színházkerti épületben fejezi be, a következőt az egykori művelődési központban kezdi el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában