első hajó

2018.03.31. 15:14

Megkezdődött a hajózási szezon a Balatonon

Szép tavaszi időben gyülekeztek az első hajót fogadók a kikötőben. Rövid beszédek és műsor után a Bahart jóvoltából a Siófok katamarán fedélzetén ingyenes sétahajózásra is lehetőség nyílt.

Sági Ági

Az Ifjúsági Fúvószenekar térzenéjét és a Sellő Tánccsoport előadását követően érkezett meg a Siófok katamarán a mólóhoz, amit a térség vezetői ünnepélyesen fogadtak. A Siófoki Férfi Dalkör Egyesület műsorát követően a beszédek következtek.

Keszthely, Siófok és Balatonfüred vezetése találkozik

Bóka Ferenc Balatonfüred polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy a 172. hajózási szezonnal ébred a magyar tenger, a természet és indul a turisztikai szezon is. Hangsúlyozta, hogy ilyenkor a Balatonpart három meghatározó települése: Keszthely, Siófok és Balatonfüred vezetése találkozik, amivel a városok szimbolikus együttműködése valósul meg.

Potocskáné Kőrösi Anita Siófok alpolgármestere is az együttműködést hangsúlyozta. Kifejtette, hogy az északi part attrakciója a déli part, a délié az északi. Közös érdek, hogy egész évben legyenek itt turisták, hiszen a Balaton a legszebb nemzeti kincsünk.

Ruzsics Ferenc Keszthely polgármestere elmondta, hogy rengeteg fejlesztés valósul meg idén a Balaton körül. Az összefogásról szólva hangsúlyozta, hogy régióban élünk, és egy régióban gondolkodunk.

Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a Bahart az elmúlt két kiemelkedően sikeres szezont követően 2018-ban is számos újdonsággal várja a hajózni és kikapcsolódni vágyókat a Balatonon. Kialakították a Bahart Ügyfélközpont, mely a személyhajózás, kompközlekedés, és vitorláskikötői szolgáltatások ügyfélkapcsolatainak központi kiszolgálását látja majd el.

Az év balatoni háza

Balassa Balázs a Balatoni Szövetség elnöke az értékek megőrzésének fontosságáról beszélt. A Kék hullám strandminősítési rendszerről, a balatoni borok versenyéről és arról, hogy idén már odaítélik az „év balatoni háza” díjat is.

Kontrát Károly parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy a Balaton népszerű uticél legyen, és egyre több vendég jöjjön ide pihenni.

A zászlófelvonás után a Balatonfüred Néptánc Együttes adott műsort. Az ünnepséget követően a közönség részére ingyenes sétahajózást biztosított a Bahart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában