Pápa

2017.09.21. 06:50

Megkezdődött a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása

Megkezdődött a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása, amire a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 60 millió forint támogatást nyert a helyi önkormányzat.

Polgár Bettina

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere úgy fogalmazott, történelmi pillanat ez, hiszen a TOP-os pályázatok közül ez az első, amely eljutott abba a fázisba, hogy megkezdődtek a konkrét kivitelezési munkák.

Bocskay László, a városrész önkormányzati képviselője kiemelte, a Huszár lakótelepi orvosi rendelő épülete eredendően élelmiszer-, illetve húsboltnak épült a ’60-as években. – Amikor kivonultak innen a kereskedők, előrelépést jelentett, hogy orvosi rendelővé alakították át a létesítményt. Ez az épület azonban már nem felel meg a 21. század követelményeinek – hangsúlyozta.

Rádi Róbert, a projektmenedzsmenti feladatokat ellátó Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője kiemelte, többek között komoly problémát jelentett az épület energetikai állapota. Mint mondta, a munkák során megtörténik az orvosi rendelő szigetelése, a régi nyílászárók cseréje, és egy kondenzációs kazánt is felszerelnek. Ezen korszerűsítések elősegítik, hogy költségtakarékosabban üzemelhessen a rendelő.

Fotó: Polgár Bettina

– A létesítményhez egy 20 négyzetméternyi bővítmény is épül. Erre azért van szükség, mert csak egy mozgáskorlátozott WC található a rendelőben, ami a jelenlegi jogszabályoknak nem felel meg. Ezenkívül az itt dolgozók visszajelzései szerint hiányzik még egy babakocsitároló is – fejtette ki Rádi Róbert. Megtudtuk tőle, létrehoznak még egy szociális blokkot, átalakítják a várótermeket, emellett a felújítás által érintett részeken elvégzik a burkolatok cseréjét, továbbá az épület teljes festését.

Rádi Róbert hangsúlyozta, a pályázat által lehetővé tett források erejéig történik meg a felújítás, tehát nem teljes körű rekonstrukcióról van szó. Hozzátette, a munkálatok fontos eleme, hogy az elektromos hálózatot kicserélik, illetve a villámvédelmi rendszert a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően alakítják ki. Emellett az épület külső részén járda épül, és a pályázat keretében két mozgássérült parkolót is kialakítanak. – Ez a szorosan vett pályázatból megvalósítandó feladat, ugyanakkor az önkormányzat tervezi, hogy rendbe teszi a rendelő környezetét. A nem szükséges építményeket elbontjuk, illetve további parkolókat alakítunk ki – magyarázta.

Fotó: Polgár Bettina

Áldozó Tamás elmondta, szeptember 28-án 18 órától lakossági fórumot tartanak a Huszár Közösségi Házban, ahol részletesen ismertetik a felújítás elemeit és menetét, továbbá várják a városrész lakóinak véleményét a fejlesztéssel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában