négy héten át lehet a jelöltekre szavazni

2018.01.09. 15:14

Mindennapok hősei ötödször

Ötödször hirdették meg a Mindennapok hősei kezdeményezést, a jelöltekre négy héten át lehet szavazni január 15-től.

Marton Attila

Ovádi Péter és Szalay Zsolt a kezdeményezést beharangozó sajtótájékoztatón Fotó: Pesthy Márton

Ovádi Péter önkormányzati képviselő, a program védnöke arról beszélt, a rendezvény azokra hívja fel a figyelmet, akik egész életüket annak szentelték, hogy másokon segítsenek. Szerinte ezért méltán lehet büszke a kezdeményezésre a veszprémi közösség. Hozzátette, a veszprémi Városi Nyilvánosságért Alapítvány által elindított kezdeményezés mára mintává vált, Veszprém mellett országszerte további négy városban hirdetik meg a programot.

Ovádi Péter és Szalay Zsolt a kezdeményezést beharangozó sajtótájékoztatón Fotó: Pesthy Márton

Szalay Zsolt, a Mindennapok hősei főszervezője elmondta, a kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet azokra a hétköznapi hősökre, akik hivatásuk és munkájuk során önzetlen odaadással segítenek másokon. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is összesen öt tevékenységi körben osztanak ki díjakat a szervezők: egészségügyi dolgozó, tűzoltóság/katasztrófavédelem, rendvédelem (rendőr), szociális szektor, és a rendezvény történetében először egyházi személyt (pap, lelkipásztor, hitoktató) is lehet jelölni.

A főszervező arról is beszélt, a jelölési folyamatban minden 18. életévét betöltött, veszprémi lakos részt vehet nevének és lakcímének megadásával. A Veszprémben élő és/vagy dolgozó jelöltekre egy hónapig adhatók le a szavazatok január közepétől. A Napló a rendezvény kiemelt médiatámogatója, január 15-től olvasóink négy héten keresztül hetente többször is megtalálják a jelölőszelvényeket a nyomtatott lapban. Emellett a kezdeményezés weboldalán, valamint újdonságként a rendezvény közösségi oldalán is lehet szavazni, valamint az egyes kategóriáknak megfelelő intézményekben, és a városban elhelyezett standokon is leadhatók a szavazatok. A kategóriák győztesei fesztiválbelépőt, színházbérletet, vacsorameghívást, wellnesshétvégét, porcelánvázát és emlékplakettet is átvehetnek az ünnepélyes díjkiosztó gálán március 2-án, pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában