Európai mobilitási hét

2017.09.14. 06:59

Balesetmegelőzési programok és autómentes nap

A fenntartható városi közlekedést népszerűsítik az Európai mobilitási hét veszprémi rendezvényei szeptember 15. és 22. között.

Molnár Sándor

Porga Gyula polgármester elmondta, Veszprém az elsők között csatlakozott a nemzetközi kezdeményezéshez tizenhat évvel ezelőtt. Kiemelte, szeptember 19-én a Kossuth utcán elektromos robogó és más e-járművek töltésére alkalmas hálózatot mutat be egy hazai cég. A tervek szerint 2018 nyarán az ország első ilyen töltőállomását telepítenék tesztüzemmódban Veszprémben.

Adamovics László rendőr őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője kiemelte, szeptember 15-én rendőrségi helyszínelők fényképeiből nyílik kiállítás a városházán, emellett két baleset-megelőzési rendezvényt szerveznek: szeptember 20-án filmvetítést és előadást tartanak a témában, másnap délelőtt elsős kisiskolásokat várnak a KRESZ-feszt nevű vetélkedőre. Soós Gyula őrnagy elmondta, a Magyar Honvédség szervezésében az autómentes napon, szeptember 22-én akadályversenyt rendeznek a stadion parkolójában. Ugyanezen a napon a forgalmi felmutatásával a sofőrök ingyen vehetik igénybe a helyi tömegközlekedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában