Böröcz Istvánnal beszélgettünk

2018.09.23. 17:30

Négy évszakos a Balaton, csak nem mindenki veszi észre – videó

Az elmúlt években az egyik legjobb szezon volt az idei a Balatonon. Nagyon korán lett jó idő, és folyamatosan ki is tartott.

Horváth Virág, Barankovics Ildikó

Fotó: Barankovics Ildikó / veol.hu

Az idei évben valóban több volt a déli-délnyugati vihar, de összességében az időjárás sokkal kedvezőbb volt, mint például a tavalyi évben. Kevesebb volt az esős napok száma, sokkal több volt a napos, és hát szélből is elég jól el voltunk eresztve – mondta el kérdésünkre Böröcz István, a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatója. Ez azt jeleni, hogy előbb vízre rakták a hajókat, március közepén már elindult a hajók vízre tétele. Sokkal előbb beindult a versenyszezon is. Az előrejelzések alapján körülbelül december elejére veszik majd ki a hajókat a vízből.

Az elmúlt években egyre nagyobb igény van most már a vízen tárolásra. Az egész belső kikötő tele van vízen tárolt hajókkal, ahol egyelőre tizenhat darab hajó fér el. Tudunk a külső részben is egy keringtetős biztonsági rendszert felépíteni, tavaly egyébként ez két napot ment, amíg befagyott úgy a Balaton – tette hozzá Böröcz István. Még nem látjuk pontosan a téli időjárásjelentést, de a vízen tárolásnak két oka van, az egyik, hogy nem kell daruzgatni a hajót, nincs hely a parton, de van egy sokkal fontosabb ok, hogy mostmár az emberek a téli hónapokban is vitorláznak, szóval kijelenthető, hogy már egy ideje négy évszakos a Balaton, csak nem mindenki veszi ezt észre.

Fotó: Barankovics Ildikó / veol.hu

Milyen hajóba érdemes befektetni a Balatonon?

Itt, hogyha elmegy egy motorcsónak Siófokra, akkor még Tihanyba is kiér a hullámzás. Ez sem az úszóknak, sem a vitorlázóknak, sem a horgászoknak nem jó. Nagyon komoly probléma kezd lenni, hogy a kikötők nem a 37-40 lábas hajókra vannak építve, a Balatonra a 25-32 láb közötti hajóméret az optimális. Tulajdonképpen belátható távolságok vannak, tehát egy órán belül valahol ki lehet kötni, teljesen indokolatlan két fürdőszoba, konyha. rezsó, mikrosütő egy balatoni hajóra. Ezeknek a hajóknak a merülése is nagy, a térfogata is nagy, és óriási korlátokkal bír az, hogy bármerre elindulunk, a jelenleg épített kikötők nagy része nem tudja őket fogadni, mert vagy állnak azon a helyen hajók, vagy nem erre lettek építve.

Fotó: Barankovics Ildikó / veol.hu

Az épített kikötőknek meghatározott mérete van, a hajóméret növekedésével vagy kikötőket kell építeni, ami nagyon fontos dolog lenne egyébként a létszámnövekedés miatt is, a méretnövekedés miatt is. Míg a Fertő-tavon van tizenháromezer hajó, ami a 60%-a a Balatonnak, itt hétezer körüli ez a szám, pedig elbírná a dupláját is, még 6-7 ezer hajót. Az elektromos hajóknak, és ezeknek a nagy hajóknak az áramfelvétele is sokkal több, tehát az elektromos kapacitás növelés az egy létkérdés. Mi, az idei évben itt háromszor háromszáz amperral növeltük a kikötőt, nem tudom, van e még egy ilyen a Balatonon. Egy ilyen 40 lábas hajóban három-négy csatlakozóhely van a fogyasztók miatt, tehát ezeket ki is kell tudni szolgálni, nem elég megvenni.

Ráadásul a másik gond, hogy ezeknek a hajóknak nagy a merülése, minél nagyobb egy hajó, annál nagyobb egy árbóc, annál nagyobb tömeget kell alulra betenni, vagy le kell engedni egy nagyon nagy tömeget, és akkor a vitorlázó tulajdonság csökken. Most szerencsés időszak van, mostmár három éve mindig magas a víz, most is, de ha alacsony lesz, akkor ezek a hajók nem fognak tudni kimenni a kikötőkből. És még van egy másik probléma a Balatonnal a sekélységen kívül: a fenntartó iszap kotrás. Ennek 30-35 ezer köbméter/évnek kellene lennie, de a kilencvenes évek közepe óta senki sem kezeli ezt a problémát. Én úgy tudom, jelenleg nincs erre sem kapacitás, sem lerakó hely, ez egyre nagyobb gondot fog okozni. Felesleges egyébként ilyen nagy hajókat vásárolni, vitorlázni kicsikkel ugyanúgy lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában