kígyót melengetett a keblén

2017.09.19. 19:16

Két nővel barátkozott az idős férfi – több mint tízmilliót csaltak ki tőle

Csúnyán átvertek egy gazdag férfit azok a nők, akiket a bíróság jogerősen börtönbüntetésre ítélt. A sértettnek több mint 14 millió forintos kárt okoztak.

Mátételki András

A Németországban élő, magyar származású idős férfi felesége halála után költözött Pápára. Az egyik nagyáruház parkolójában 2014 elején megismerkedett a bevásárlókocsihoz aprópénzt kérő másodrendű vádlottal, K. Máriával, aki Zsuzsiként mutatkozott be neki. Ezt követően az akkor 37 éves nő többször találkozott a 80 éves férfival: étterembe jártak, meglátogatták egymást otthonukban. Később csatlakozott hozzájuk a 40 éves elsőrendű vádlott, L. Annamária. Felajánlották újdonsült barátjuknak, hogy komoly nyereséggel kecsegtető üzletbe tudnának pénzt fektetni, ha adna nekik 100 ezer eurót. Azt mondták, az olcsón vett aranyon annyi hasznuk lesz, hogy megadják neki a pénzét, s azon felül kap még 80 ezer eurót. Napokkal később hármasban mentek Németországba, ahol a férfi a folyószámlájáról felvett 90 ezer eurót, de csak 20 ezret adott át a nőknek.

Egy héttel később a társaság Győrbe utazott ahol L. Annamária átadott 20 ezer eurót valakinek, aki majd aranyat hoz nekik... Egy héten belül újból előálltak azzal a mesével, hogy nagy nyereséget hozna 100 ezer euró, ezért a férfivel ismét Németország felé vették útjukat. A triót a harmadrendű vádlott, Sz. János, az egyik nő élettársa vitte ki saját kocsiján, mondván régiségkereskedéssel foglalkozik, odakint elintézné az aktuális ügyeit. A sértett a dagendorfi bankból 90 ezer eurót vett ki, amit átadott az elsőrendű vádlottnak. Végül is több mint 33 millió forint vándorolt a nőkhöz, ám az év nyarán milliókat visszaadtak, illetve közjegyző előtt vállalta L. Annamária, hogy havonta törleszti a komoly summát. Végül is a tárgyalásig 14 milliónál is többel tartoztak a férfinek, aki korábban bízott barátaiban.

A Pápai Járásbíróság társtettesként és folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt mindkét nőt két évre felfüggesztett két-két évi börtönbüntetésre ítélte. A törvényszék igencsak súlyosbított az ítéleten: a két évet le kell ülnie az ügyeskedő nőknek. A csalás alól felmentett Sz. János esetében új eljárásra kötelezték az első fokon eljáró bíróságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában