Magukat ünnepelték a falunapon

2017.10.10. 14:30

Sok munkán vannak túl, és több jelentős fejlesztés előtt áll Nyirád

Több százmilliót tesznek ki azok a beruházások, amelyek mostanában érintik a települést, biztosítva annak fejlődését.

Tóth B. Zsuzsa

A falunapon nagy sikert aratott a foltvarrók kiállítása is Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt a falunap megnyitóján Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnöke.

– Olyan beruházások segítik a továbblépést, amelyek a Településfejlesztési Operatív Program részei, és olyanok, amelyek túlmutatnak ezen. Kell egy jó csapat, amely fel tudja építeni a pályázatokat, gratulálok azoknak, akiknek részük volt az elkészítésükben. Örömmel látom, hogy ma pedig jól összejött a település lakossága, itt vannak a civil szervezetek, együtt ünnepelnek a nyirádiak mindannyian. Jó közösség épül a településen – mondta Fenyvesi Zoltán.

Nagy Gábor polgármester úgy fogalmazott, hogy a nyirádiak önmagunkat ünneplik a falunapon.

– Sok munkán vagyunk túl, hogy most mindenkit vendégül láthassunk, de azért is, hogy fejlődjön a település – szögezte le a polgármester a legújabb fejlesztéseket sorolva.

A művelődési háznál rendezett ünnepen ebéd után a Mai Nap együttes adott koncertet, aztán a Nyitnikék óvoda kicsinyei léptek fel, majd az Erzsébet királyné iskola tanulói szerepeltek. Az óvoda dolgozói meglepetésműsort adtak, azután a Hangadók koncerteztek, majd a RollingCountry kerekesszékes tánccsoport műsorát a Hobby zenekar koncertje követte. A nyirádi nyugdíjasok után Vikidál Gyula lépett színpadra a bál előtt.

A falunapon cukorágyú, mászófal, drótkötélpálya, 3D virtuálisvalóság-szimulátor, buborékfoci, arcfestés várta a gyerekeket, valamint foltvarró-kiállítást is rendeztek, és az óvoda, iskola egykori tablóképeit ugyancsak bemutatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában