civil évnyitó

2018.01.20. 12:16

Összetartó, befogadó közösség a tótvázsonyi

Függetlenül attól, hogy valaki ide született, 50 éve itt lakik, vagy csak két hónapja került a tótvázsonyi közösségbe, ha van rá igénye és szeretné, nagyon könnyen és gyorsan beilleszkedhet – mondta a polgármester.

Molnár Sándor

Már hagyományosan, idén is megtartották a civil évnyitót a kultúrotthonban. Az rendezvény célja az, hogy a civil szervezetek tagjai, a helyi intézmények vezetői és a településért aktívan tevékenykedők találkozzanak egymással és munkájukat megköszönve megvendégeljék őket. A faluban sokan és sokat tesznek a településért. 11 civil szervezet működik aktívan és rajtuk kívül még négy-öt klub is önállóan. Az összejövetelen Szendrei Szilárd a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület elnöke sok fotóval és kisfilmekkel illusztrálva elevenítette fel a tavalyi év fontosabb történéseit.

Ezt követően átadták az Örökség díjat, amelyet a Tótvázsonyi Hímző Műhely alapított 2017 szeptemberében. Az elismerés azon intézményeknek, civil szervezeteknek és egyéneknek adható, akik nagyon sokat tesznek a hagyományokért, a kultúráért, a településért. Munkájuk magas színvonalú és példamutató mindenki számára. Az évente, a Civil Évnyitón átadásra kerülő díjat, első alkalommal Szendrei Szilárd vehette át, aki igazi közösségi ember. Fontosnak érzi a falu lakosságáért végzett munkát az egyházi és civil életben is. Jelenleg a helyi Értéktár Bizottság tagja, az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület elnökségi tagja és a református egyházközség presbitere, valamint a 2002-ben alakult ifjúsági egyesület elnöke.

A díjátadó után közös koccintásra invitálták a megjelenteket. Sipos Ferenc polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy szinte elmondhatatlanul sokszínű ez a közösség és reményét fejezte ki, hogy azok, akik jelen vannak, idetartozónak érzik magukat.

– Ez egy összetartó és nagyon befogadó közösség és én mindenhol ezt hirdetem. Függetlenül attól, hogy valaki ide született, 50 éve itt lakik, vagy csak két hónapja került Tótvázsonyba, ha van rá igénye és szeretné, nagyon könnyen és gyorsan beilleszkedhet, fontosnak érezheti magát. Nekünk pedig az a fontos, hogy az emberek részt vegyenek a helyi közösség életében, mert csak így épülhet, szépülhet Tótvázsony – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában