Fejlesztés

2017.09.18. 07:30

Félmilliárd jut a balatonalmádi Magocska Óvodára

Új épületet kaphat az Almádi Magocskák Óvoda. 593 millió forintból új épületet emelhetnek a Mogyoró utcai épület részleges bontásával, ahová a korábban három épületben elhelyezett óvodások tíz csoportja költözhet.

Sági Ági

Kontrát Károly és Keszey János a sajtótájékoztatón Fotó: Sági Ági

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője és Keszey János polgármester sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az Almádi Magocskák Óvoda új épületének építése pályázatot a Magyar Államkincstár 593 millió forinttal támogatja. Keszey János emlékeztetett, hogy már első polgármesterségének idején felmerült az igény az új óvoda építésére.

Kontrát Károly és Keszey János a sajtótájékoztatón Fotó: Sági Ági

Az egyik felszabaduló épületben bölcsőde kialakítására nyílik lehetőség.

A tervek szerint 2018 tavaszán kezdődnek a Mogyoró utcában a bontási munkálatok, itt egy L alakú épület lesz 1400 négyzetméteren. A tíz csoportszoba mellet itt kap helyet két egybenyitható tornaszoba, melegítőkonyha, öltözők, mosdók, gazdasági iroda és elkülönítő helyiség is. A csoportszobák napos, fedett teraszokkal rendelkeznek, és a megújuló udvaron új játszótéri elemek is lesznek majd. Az épületet akadálymentesre és energiahatékonyra tervezik. A város óvodásai 2019 szeptemberében már birtokba is vehetik az új épületet. A létesítmény várhatóan 531 millió forintba kerül. Ehhez járulnak az új csoportszoba és udvar berendezéséhez és az elhasználódott eszközök pótlásához szükséges beszerzések 8,1 millió forintért. Mindösszesen a beruházás teljes költsége 593 millió forint.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő üdvözölte a döntést, és elmondta, hogy Balatonalmádi a térség erőteljesen fejlődő települése, ahol a lélekszám növekedése is indokolja a bővített új épületet. Emlékeztetett arra is, hogy a közelmúltban több óvoda- és iskolafelújítás is megvalósulhatott a térségben.

Nem ez az első fejlesztés idén a városban, több turisztikai célú beruházás készül. Megvették a Magtár épületét, kerékpárút épül, tisztítják a Séd medrét, most a városé lett a Jezsuita kolostor épülete is, mellyel újabb turisztikai fejlesztés valósulhat meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában