Pápa

2017.09.15. 11:00

Megújult a járda a Széchenyi utcában

Elkészült az új járda a Széchenyi utcában, a Kolozsvári utca gyalogútjának érintett szakaszán pedig néhány héten belül végeznek a felújítási munkákkal.

Polgár Bettina

A Széchenyi utcában a gyalogosok már birtokba vették az új járdát

Rádi Róbert, a kivitelezést végző Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője ismertette, munkatársaik felszedték a Széchenyi utcában az elhasználódott, rossz minőségű aszfaltos járdát, és a felújítás során egységes felületet hoztak létre. – Ez a járdaszakasz 167 méter volt. A munkatársaink 370 négyzetméteres járdafelületet építettek, ami mellett 70 négyzetméternyi zöldfelületet alakítottunk ki – mondta.

Rádi Róbert kiemelte, a munkák szempontjából a Széchenyi utcában kihívást jelentett a nagy forgalom, illetve az, hogy sok közmű található ezen a szakaszon. – Arra törekedtünk, hogy az úttest lezárt részét minél előbb visszaadjuk a forgalomnak, ezt követően már csak kisebb munkákat kellett elvégezni, és a gyalogosok is birtokba vehették a járdát – jegyezte meg.

A Széchenyi utcában a gyalogosok már birtokba vették az új járdát

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere elmondta, a Széchenyi utca nagy gyalogosforgalmat vezet le egy intézményekkel ellátott környékre, ezért úgy ítélték meg, fontos a járófelület megújítása. Hozzáfűzte, a továbbiakban szükség lenne a Széchenyi utca másik oldalán is a járda rendbetételére, sőt az egész tömb körül futó gyalogosfelületre ráférne a megújítás, ami a Zimmermann utcát is jelenti.

A Kolozsvári utca egy szakaszán ugyancsak új járda készül

A Kolozsvári utca egy szakaszán ugyancsak új járda készül. Rádi Róberttől megtudtuk, itt 75 folyóméter hosszúságban építenek gyalogutat, melynek területe 90 négyzetméter lesz. A munkálatok végeztével ugyanazzal az egységes, új járdafelülettel találkozhatnak majd a járókelők, mint a város többi részén. Elmondta, október 15-ét vállalták befejezési határidőnek, azonban bíznak abban, hogy előbb is végezhetnek a munkákkal.

Császár Endre, a tókerti városrész önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a korábbi járdafelület nagyon rossz állapotban volt, mely megnehezítette a közelben lévő iskola elérését, ezért vált fontossá a felújítás. – Mivel az utca egyik oldalán nincs járda, a másik oldalon pedig dolgoznak a gyalogút rendbetételén, arra kérem a gépjárművezetőket, hogy a reggeli és a délutáni időszakban figyelmesen vezessenek, ügyeljenek a gyalogosokra, mert ez most egy veszélyes szakasz – figyelmeztetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában