pápai bázisrepülőtér

2017.09.18. 07:00

Családi nap a biztonságos és nyugodt munkáért

Színes gyerekprogramokkal, katonai bemutatókkal, ejtőernyős ugrással és vadászrepülőgépek áthúzásával kedveskedett az MH Pápa Bázisrepülőtér, katonáinak és családjaiknak az idén harmadjára megrendezett repülőtéri családi napon.

Balogh Ákos

Cziéber Hunor Levente elmondta, minden program és bemutató tetszett neki, de a legjobban azt élvezte, hogy beülhetett egy igazi Mi-24-es harcihelikopter pilótafülkéjébe Fotó: Balogh Ákos

Kegyes volt az időjárás a pápai katonai repülőtérre ellátogató katonacsaládokkal, hiszen a számukra megrendezett családi nap programjainak kezdetére elállt az eső, végül pedig a nap is előbújt, így zavartalanul élvezhették kicsik és nagyok a különböző statikus és dinamikus bemutatókat, gyerekprogramokat és játékokat.

Cziéber Hunor Levente elmondta, minden program és bemutató tetszett neki, de a legjobban azt élvezte, hogy beülhetett egy igazi Mi-24-es harci helikopter pilótafülkéjébe Fotó: Balogh Ákos

Gangler László ezredes a repülőtér parancsnoka külön örült ennek, hiszen mint elmondta, – a minden évben megrendezett családi nap azért nagyon fontos, mert a biztonságos, nyugodt munkának a hátterét a családok adják. Nagyon sokat dolgozunk, nagyon eltérő időrendben, sokszor vagyunk távol a családtól, ezért fontosak az ilyen események, hogy együtt lehessünk és örüljünk egymásnak.

Közel ezerhatszázan vettek részt a hagyományőrzők, a repülőtér és a repülőtéren működő külföldi szervezetek által összeállított bemutatókon és programokon, látványos alaki és kutyás bemutatókat, katonai szállítóhelikopterből ugró ejtőernyősöket és két Gripen vadászrepülőgép áthúzását is megcsodálhatták az érdeklődők, ugyanakkor mégis az ugrálóvár, a katonai tűzoltóautó és a kiállított Mi-24-es harcihelikopter örvendett a legnagyobb népszerűségnek, amit mindenki testközelből csodálhatott meg.

 

A családi rendezvénnyel párhuzamosan egy bajtársi találkozó is zajlott a repülőtéren, ahol az egykoron szolgált katonák és pilóták eleveníthették fel régi emlékeiket, és tekinthették meg a folyamatosan újuló repülőteret. A fejlesztésekről Gangler ezredes elmondta – évről évre egyre több olyan épületünk van, amit felújítottunk, új infrastrukturális létesítményeket építettünk, most a legújabb ami még folyamatban van az egy átmeneti szálló ahol több mint 200 ember elhelyezésére lesz lehetőség, ez egy tranzitszálló amit az ide érkező vagy innen távozó katonák részére újítunk fel. Ezen kívül az utasterminálunk ez év végéig remélhetőleg elkészül és az átadást követően jövő márciusban már üzemeltetni tudjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában