Iskolafejlesztési

2017.09.25. 06:57

Ráfér már a korszerűsítés több oktatási intézmény épületeire is

A Borsos Miklós Általános Iskola két tagintézményének fejlesztésére 69,3 millió forintot, a Fekete István – Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium Fürst Sándor és Iskola utcai épületének korszerűsítésére 70,5 millió forintot nyert el a Pápai Tankerületi Központ.

Tóth B. Zsuzsa

ss

A fentiekről tájékoztatta a lapunkat Egyházi Andrea tankerületi igazgató. Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke beszédében úgy fogalmazott, hogy az iskolakezdés plusz terhet jelent a családoknak, ezért a kormány figyelmet fordít a gyermekétkeztetésre és az ingyen tankönyvek biztosítására kilencedik osztályig. Az első nyelvvizsga megszerzése 2018-tól ingyenessé válik, ha elsőre teljesíti a diák a feltételeket.

Egyházi Andrea a helyi fejlesztésekről szólva elmondta, hogy új, átfogó iskolafejlesztési program van megvalósulóban országosan. Az EFOP pályázatok célja, hogy Magyarország egész területén azonos tanulási környezet valósuljon meg, amely megfelel a XXI. századi követelményeknek, hogy a tanulók minőségi oktatásban részesülhessenek. Az ajkai járásban a Borsos Miklós Általános Iskola és a Fekete István – Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium mellett a Nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskola is sikeresen pályázott. A két ajkai oktatási intézményhez hasonló összeg jut ott is a fejlesztésekre.

Diákönkormányzati nap az ajkai Borsos iskolában. A két tagintézményükben ötszáz diákot érint a felújítás Fotó: Györkös József

A Boros iskola két tagintézményében 500 diákot érint a felújítás. Az iskola Eötvös utcai épületében a tornaterem burkolata újul meg, a Móra Ferenc utcai intézményben a tornaterem burkolatának felújítása készül el, megújulnak a vizesblokkok, kicserélik az elöregedett gépészeti-, illetve villanyvezetékeket. Az egykori Kossuth iskola épülete korszerű szaktanteremmel bővül, a korszerűbb idegennyelv-oktatás érdekében. A Fekete – Vörösmarty iskola két épületében közel ezer tanuló oktatási körülményei javulnak.

A Fürst Sándor utcában a tornaterem új burkolatot kap, hőszigetelt nyílászárók kerülnek az üvegtéglák helyére és lecserélik a már elavult világítótesteket korszerű védőhálóval rendelkező darabokra. Felújítják az öltözőket, kicserélik a gépészeti vezetékeket. Az Iskola utcában a tornaterem burkolatának cseréje mellett az öltözők, vizesblokkok, közlekedők felújítása készül. Mivel a tornaterem szigetelésével gond van, az épület beázik, ez is cserére szorul, akárcsak a gépészeti és villamossági vezetékek. A projektek fizikai befejezésének várható időpontja 2018. október 31-e.

Föld napi program a Fekete-Vörösmarty iskolában. Az intézmény két épületében közel ezer tanuló oktatási körülményei javulnak a korszerűsítéssel.

Az iskolákban a fennakadás elkerülésére a felújításokat igyekeznek tanítási szünetekben megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában