Most már a teljes Rákóczi utca vízelvezetése megoldott

2018.02.19. 08:30

Régóta várt fejlesztés valósult meg Vinárban

Évtizedek óta húzódó problémát oldottak meg vízelvezető árok kiépítésével a vinári Rákóczi utcában.

Polgár Tibor

A munkálatokat mintegy két hét alatt elvégezték a Rákóczi utcában Fotó: Horváth Csaba

Horváth Csaba, a falu polgármestere kifejtette, régóta gondot okozott a lakosság számára a vízelvezető árok hiánya a Rákóczi utcában, ugyanis a nagy esőzések alkalmával befolyt a víz az udvarokba.

A munkálatokat mintegy két hét alatt elvégezték a Rákóczi utcában Fotó: Horváth Csaba

– Az államtól kapott konszolidációs pénznek köszönhetően közel hárommillió forintot fordíthattunk a beruházásra, amelynek összköltsége 6,5 millió forint volt. A hiányzó 3,5 milliót komoly spórolások árán saját erőből tettük hozzá a projekthez. A munkálatokkal mintegy két hét alatt végzett a kivitelező cég, Vörös László vezérigazgatónak ez-úton is nagyon köszönjük a precíz munkát. Most már a teljes Rákóczi utca vízelvezetése megoldott – emelte ki Horváth Csaba.

Kérdésünkre a polgármester elmondta, jelenleg a temető térkövezése, valamint a sírkerti járda éjszakai megvilágítása van terítéken. Horváth Csaba megjegyezte, az infrastrukturális fejlesztések mellett a közösségi rendezvényekről sem feledkeznek meg a településen, ahol márciusban nőnapi ünnepséget és borversenyt is tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában