bakonybél

2018.04.08. 08:00

Rendezvényeikkel az egész falut megmozgatják

Ha Medvehagyma napok Bakonybélen, akkor a Guzmics Izidor Kulturális és Idegenforgalmi Egyesület nagyszerű szervezésére kell gondolnunk: a közel másfél évtizede alakult egyesület 2009-ben egyesítette erőit a Bakonybéli Szállásadók Baráti Körével.

Juhász-Léhi István

Pillanatkép egy korábbi bakonybéli Faünnepről Fotó: magánarchívum

Bakonyvári Andor egyesületi elnök érdeklődésünkre elmondta, hogy az idei esztendőt szervezett túrákkal kezdték, míg a mostani hétvégén zajlik a Medvehagyma napok, amely a fő rendezvénye az egyesületnek.

– A gyereknapot is megrendezzük, csakúgy, mint a Faünnepet, ami egész napos program – mondta Bakonyvári Andor. – Ez utóbbi egy körtúrát jelent és a tisztásokon vannak az állomások. Lesz többek között fafaragás és népi játékok is.

Pillanatkép egy korábbi bakonybéli Faünnepről Fotó: magánarchívum

Megtudtuk: az egyesület – amely 20 fős – éves szinten több nagyobb rendezvényt szokott megszervezni, ám mindezek mellett időről időre a turistautak karbantartása és felújítása is tevékenységeik közé tartozik.

Az egyesület tagjai között vannak szállásadók, pedagógusok, hagyományőrzők és külső segítők is. Rendezvényeik nem titkolt célja a vendégszerzés és a vendégek megtartása, ugyanakkor ezek az események az egész falut megmozgatják, hiszen aktív közreműködők a nyugdíjasok, az önkormányzat és az óvoda dolgozói is. Példaértékű a gyereknap, amely a tantestület, az önkormányzat, a szülői munkaközösség, az önkéntes tűzoltók és a szállásadók közreműködésével szokott megvalósulni, de kapcsolatban vannak a monostorral és az erdészettel is.

– A most hétvégi Medvehagyma napokra idén is 1500–2000 látogatót várunk a két nap alatt – tette hozzá Bakonyvári Andor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában