gondoskodó óváros

2017.10.19. 11:00

Rendhagyó idősnapot tartottak Ajkán

A Gondoskodó óváros program keretében rendhagyó idősek napjára hívta Dorner László önkormányzati képviselő a térségben élő szépkorúakat, akik nem tagjai egyetlen nyugdíjas klubnak sem.

Tisler Anna

Egy kis gyógytorna is a programba került Fotó: Györkös József

A több mint száz szépkorút egy belvárosi étteremben látta vendégül a képviselő. Tájékoztatójában Dorner Lászlóné, a nyugalmazott gyógytornász elmondta, hogy miért fontos idős korban is az rendszeres mozgás, majd a résztvevőkkel együtt végzett néhány gyakorlatot. A korosztályos szociális szolgáltatások igénybe vételéről Mihályi Melinda, a Szociális és Gondozási Központ igazgatója elmondta: az ellátásokat kérelmezni kell. A városban működik idősek klubja, bentlakásos intézmény, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás és szociális étkeztetést is igényelhetnek. A szépkorúakat a helyi Szimeiszter Imre harmonikazenével szórakoztatta, a nemesgörzsönyi Némethné Kovács Magda slágereket énekelt, majd az ajkai Katona Boglárka és Ramasz László latin táncokat mutatott be.

Egy kis gyógytorna is a programba került Fotó: Györkös József

A délután legidősebb résztvevője a 92 éves Csiza Imréné kérdésünkre elmondta, hogy aktív életet él, otthon ellátja magát és a háztartást, csak a nagytakarításban kér segítséget. Szeret olvasni, rejtvényt fejteni, minden vasárnap templomba megy. A hosszú élet titka szerinte abban áll, hogy szeretünk és bennünket is szeretnek. Az összetartó család a legnagyobb boldogság.

A rendezvényre Ozorai Sándor festő egy képét ajánlotta fel, amelyet a tombolán kisorsoltak. Dorner Lászlótól megtudtuk, a rendezvénnyel az volt a célja, hogy az idősek érezzék, fontosak annak a közösségnek, amelyhez tartoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában