Ködös kilátások

2017.10.20. 07:43

Riasztást adtak ki Veszprém megyére!

Elsőfokú, azaz citromsárga riasztást adott ki Veszprém megyére is péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat. A látótávolság várhatóan néhány száz méterre tehető.

Kovács Erika, OMSZ

Péntek reggel Veszprém határától nagy köd fogadta az autósokat

Mint az OMSZ közölte, tartóssűrű köd veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést péntekre.

Péntek reggel Veszprém határától nagy köd fogadta az autósokat

A köd, illetve az alacsony szintű rétegfelhőzet a déli órákra a legtöbb helyen feloszlik, majd túlnyomóan derült, napos idő várható. Főként északnyugaton, nyugaton helyenként viszont tartósan megmaradhat a köd. Általában mérsékelt marad a légmozgás, napközben délnyugaton lehet egy-egy élénk széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 24 fok között várható, a tartósan ködös tájakon azonban 15 fok alatt valószínű. Késő estére 7 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Városlődnél csütörtökön mint egy választóvonal, telepedett rá a környékre a köd, addig szikrázó napsütésben lehetett autózni Veszprém felől a 8-as főúton Fotó: Kovács Erika

A rendőrség azt kéri, a közlekedők fokozottan figyeljenek a sebesség és a követési távolság helyes megválasztására, illetve kiemelten figyeljenek oda az előzésre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában