Neves sportcsapatok mezeiért indult árverés

2018.01.09. 17:32

Sikeres volt a jótékonysági árverés – 700 ezer forintot osztottak szét

Jelképesen átadták a Navracsics Tibor és Ovádi Péter által kezdeményezett jótékonysági mezárverésből befolyt összeget a Kozmutza Iskolában.

Molnár Sándor

Fotó: Balogh Ákos

A neves hazai és nemzetközi sportcsapatok mezeiért indult árverést Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa és Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke kezdeményezték. A mezekre majdnem százan licitáltak és az akciót többmint tízezer ember követte nyomon. Közel félmillió forint gyűlt össze az öt mez elárverezéséből, amelyet a két kezdeményező még kiegészített magánadományával, így összesen 700 ezer forint került szétosztásra az AutiSpektrum Egyesület, a Bárczi-Caritas Alapítvány és a Kozmutza Flóra Alapítvány között.

Fotó: Balogh Ákos

Ovádi Péter kis ünnepség keretében adta át az összeg egyharmadát, a 233 ezer forintot jelképező táblácskát a Kozmutza Flóra Alapítvány – Értelmileg Sérült Gyermekekért kuratóriumi elnökének Bernáth Ildikónak az iskola aulájában. A pénz egyébként már megérkezett a három szervezet számlájára. Ovádi Péter köszönte a Kozmutza Alapítvány ember feletti munkáját és sok sikert kívánt számukra az idei évben is.

Fotó: Balogh Ákos

Bernáth Ildikó háláját fejezte ki, amiért az alapítványuk is részesült a befolyt összegből. Elmondta, hogy minden forintnak van helye egy alapítvány életében, főleg ha az a hátrányos helyzetű, értelmileg sérült gyerekek a programjait szervezi. A felajánlással kapcsolatban kitért rá, hogy idén is megszervezi a Kozmutza Alapítvány a Jótékony mozgás című integrációs sport rendezvényüket, amelyen a város általános iskolásai és a Kozmutzás diákok együtt vesznek részt. Már 14. alkalommal rendezik meg a sportdélutánt és az adományból olyan sporteszközöket vásárolnak a gyerekeknek, amelyeknek a használata bizonyára sok örömet szerez majd nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában