közösségépítés

2017.10.19. 12:08

Sopron és környékére (falu)kirándultak a tótvázsonyiak

Első alkalommal szervezett Falukirándulást a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület.

Molnár Sándor

Az első Falukirándulás résztvevői összeálltak egy csoportképre Sopron főterén az 58 méter magas Tűztorony előtt. Fotó: Szendrei Szilárd

Október 14-én Sopron és környékére látogattak el egy busznyian. A jól sikerült programból szeretnének hagyományt teremteni és minden évben egyszer, az ősz folyamán megtartani a programot.

Az úti cél kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy ne legyen túl messze, ezért az ifjúsági egyesület tagjai Sopron és a Fertő-tó környékére szavaztak. A korosztályok tekintetében teljesen vegyes összetételben, 55-en vettek részt a kiránduláson. A szervezők célja az volt, hogy egy olyan utazást szervezzenek, amely a kisgyerekes családoknak és a nyugdíjasoknak is egyaránt érdekes és senkinek sem megterhelő.

Fotó : Szendrei Szilárd

Sopron belvárosában másfél órás séta szerepelt a programban. A kirándulás második szakaszában túráztak a Lővérekben, a gyerekek játszóterezhettek, megnézték a Kőhalmy Vadászati Múzeumot és megmászták a Károly kilátót is. Ezt követően hajókáztak a Fertő-tavon, majd közös vacsora zárta az első Falukirándulást.

Az első Falukirándulás résztvevői összeálltak egy csoportképre Sopron főterén az 58 méter magas Tűztorony előtt. Fotó: Szendrei Szilárd

 

Tartalmas és sűrű program volt. A csapat jól összetartott, szívesen voltak együtt az emberek, senki nem bóklászott el, mindenki betartotta az időkereteket és a buszon is jó hangulat uralkodott. A közösségépítés volt a kirándulás célja, hiszen a különböző korosztályok miatt, a falunak egy széles kivonata vett részt rajta. Volt, aki úgy köszönt el a végén, hogy teljesen mindegy, hogy jövőre hova megyünk és mikor, már most beírhatom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában