Fejlesztés

2017.12.11. 09:30

Sportparkot avattak Nemesvitán

Pályázati támogatással készült el a Farkas László sportpark, amelyet a napokban adtak át rendeltetésének a játszótér mellett.

Tóth B. Zsuzsa

Polgárdy Imre (középen) gratulált a település fejlődéséhez. Balról Csali János, jobbról Töreky Ferenc látható Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepségen Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke gratulált a település fejlődéséhez.

– Nemesvitán odafigyelnek az egészséges életmód fontosságára, ezt bizonyítja a sportpark átadása, a sportpálya felújításának terve és a sportöltöző folyamatban levő építése – mondta az elnök, és méltányolta, hogy a község él a pályázati lehetőségekkel.

Polgárdy Imre (középen) gratulált a település fejlődéséhez. Balról Csali János, jobbról Töreky Ferenc látható Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Csali János polgármester arról beszélt, hogy a településen idén ez immár a második avatás, hiszen a nyáron adták át a temetőhöz vezető utat.

– Most az egészséges életmódhoz segítjük a lakosságot – mondta a polgármester, és hangsúlyozta a pályázati lehetőségek megragadásának fontosságát. Töreky Ferenc, a sportegyesület vezetőségi tagja Farkas Lászlóra emlékezett beszédében. – Farkas László 12 évesen a balatonedericsi szénkéngyárban dolgozott, s kitanulta az asztalosmester-séget. A sport már fiatal ko-rában is nagyon érdekelte. 1949-ben a megyei tanács művelődési osztályán dolgozott, a sport irányába is ebben az időben kötelezte el magát, néhány év múlva elkezdődött a település felemelkedése a sport terén. A 60-as években Nemesvita elnyerte a Tapolcai járás legeredményesebben sportoló községe címet. Farkas László 1973-ban ment nyugdíjba, több ideje jutott

a sportszervezésre, a tömeg-sport kiépítését nagyon fontosnak tekintette. Atlétika, kézilabda, sakk, röplabda, labdarúgás volt a legnépszerűbb, sok érem, oklevél, újságcikk bizonyítja az eredményeket. 1994-ben hunyt el – mondta Töreky Ferenc.

Az avatás után a Nők a Balatonért Egyesület helyi csoportja ünnepén mindenki együtt örült az első adventi gyertya meggyújtásának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában