A piac igényei szerint

2017.10.11. 08:00

A szakmai munka mellett színes diákélet a Szent-Györgyiben

A térség munkaerő-piaci igényeinek megfelelő szakmakínálattal várja a diákokat az ajkai Szent-Györgyi szakgimnázium és középiskola, amely 2016 októbere óta a Veszprémi Szakképzési Centrum ajkai intézményegysége.

Tisler Anna

Az iskolát, amelyben nappali rendszerű képzésben közel 500 diák, felnőttoktatás keretein belül pedig 200 fő vesz részt, július elsejétől új igazgató, Szaniszló Edit vezeti. Az új igazgató öt éve az intézmény biológia-kémia szakos tanára, két évig kollégiumvezető volt, majd egy évig igazgatóhelyettes. Az igazgatótól megtudtuk, olyan szakmákat oktatnak, amelyekre a városban és vonzáskörzetében van piaci igény. A középiskolában szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzés is folyik. Az iskola vezetése tartja a kapcsolatot a környék munkaadóival, felméri a szakemberigényüket. Kapcsolatban vannak többek között az ajkai Magyar Imre Kórházzal is. Mindig van igény gyakorló ápolóra és ápolóra, így az egészségügyi képzéseket nappali és esti tagozaton is meghirdetik. Beiskolázási körzetük nagy, a Bakonytól a Balaton-felvidékig, majd Pápáig terjed.

 

A távol lakókat az iskola épületében levő kollégiumban helyezik el. A szakmai munka mellett színes a diákélet, sőt a kollégium is számos igényes kulturális programot kínál a tanulóknak. Az iskola jól felszerelt, nagy tornateremmel rendelkezik, sok lehetőség kínálkozik sportolásra, testmozgásra. - A munkánkban a legfontosabb az empátia, az odafigyelés – mondta Szaniszló Edit. – Tudatosítjuk, hogy az életben is szükség van ezekre a tulajdonságokra. Diákjaink egy része segítőszakmában fog dolgozni, ott ez hatványozottan érvényes. A diákok már kilencedik osztálytól szakmai gyakorlaton vesznek részt. Vannak, akiknek a gyakorlati helye lesz a bizonyítvány megszerzése után a munkahelye is. A családokkal is tartják a kapcsolatot, szerveznek szülőklubot. Fogadnak sajátos nevelési igényű diákokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában