A kereszténység és a hit mindig biztos értékrendet nyújt

2018.08.20. 21:08

Szent István útmutatása mentén – Az államalapítást ünnepelték Pápán

A válságba került Európa számára az erős és folyamatosan erősödő Közép-Európa, és vele együtt Magyarország teremti meg a megmaradás bázisát – jelentette ki a Szent István király tiszteletére rendezett pápai ünnepségen Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott.

Polgár Tibor

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Az Erzsébet ligetben tartott megemlékezésen a szónok úgy fogalmazott, államalapító királyunk eszmeisége minden időben, minden politikai rendszerben utat mutatott. Mint mondta, az idén 1017 éves államberendezkedésünk, Géza fejedelmünk és Szent István királyunk öröksége egész Európa előtt jogot formál számunkra arra, hogy ragaszkodjunk az értékeinkhez, a keresztény hagyományainkhoz, a sokszor kivívott szuverenitáshoz.

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Takács Szabolcs hozzáfűzte, Szent István nemcsak államot hagyott ránk, nemcsak a közigazgatás alapjait és a keresztény kultúránk gyökereit fektette le, de országot és nemzetet is teremtett, amit a vallás tartott meg, az egységes hit kovácsolt össze.

– Már a jelen igazolja a magyar kormányzatnak az elmúlt években meghozott döntéseit, melyekkel megtévesztés, parancs és zsarolás ellenében a bölcsesség és a fejlődés útján tudott maradni az országunk. Ma már sokan jönnek velünk, és még sokan jönnének utánunk – jegyezte meg beszédében a kormánymegbízott. Kiemelte: Szent István örökségét, az egységes, erős Kárpát-medencét építik újjá az elmúlt esztendők jelentős közép-európai összefogásai, döntései amiknek legtöbbször Magyarország a kezdeményezője. Takács Szabolcs hangsúlyozta, Magyarország ma azért erős, mert a gazdasági stabilitásáért, a folyamatos fejlődésért, a biztonságért, a közép-európai összefogásért folytatott munkában mindvégig ott volt a hit és a kereszténység biztos értékrendje, a feladatunk pedig az, hogy továbbhaladjunk ezen értékek mentén.

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Az ünnepi gondolatok után zenés irodalmi műsor következett Egy ország címmel, a pápai Séllyei István Énekkar, valamint Csomor Csilla és Kurkó József színművészek előadásában. A főhajtást koszorúzás zárta az Országzászló-emlékműnél, közreműködött Pápa Város Fúvószenekara és az MH Pápa Bázisrepülőtér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában