Szent Lukács Emlékérem

2017.10.24. 08:13

Szent Lukács-díj a segítőknek

Mail József főesperes, plébános, a Veszprémi érsekség gazdasági helynöke és a Veszprém megye két városát támogató Teuton Lovagrend nagymestere, Klaus Blos kapta a Szent Lukács Emlékérmet. 

Tisler Anna

Mail József a Szent Lukács-díjjalMail József a Szent Lukács-díjjal Fotó: Tisler Anna

A Teuton Lovagrend a pápai székhelyű Penta Liga tagja. A Szent Lukács idősek otthona szerdán ünnepelte fennállása 15. évfordulóját, ebből az alkalomból adták át először a díjat azoknak, akik sokat tettek az ott gondozott idősekért. A méltatásban elhangzott, hogy Mail József példaértékűen segít a gazdasági ügyek intézésében, szeretettel és igaz hittel fordul az idősek felé, igyekszik megteremteni a lelki békéjüket. Klaus Blos évek óta adományokkal segíti az intézményt, szállított emelhető betegágyakat, gyógyászati segédeszközöket, nagy mennyiségű bioélelmiszert. A szállítmányok értéke több tízmillió forint.Az otthon vezetése köszönetet mondott Gabriele Blosnak és a lovagrend magyar-országi vezetőjének, Rátosi Ferencnek is az adományok eljuttatásában nyújtott segítségért.

Mail József a Szent Lukács-díjjalMail József a Szent Lukács-díjjal Fotó: Tisler Anna

A szentmisében Márfi Gyula veszprémi érsek elmondta, Szent Lukács mutatta meg Jézus érző, emberi szívét. A hittel teli élet gyümölcsöző. Az otthon lakói életét a szeretet és a segítő emberek teszik szebbé. Mi, magyarok pesszimista nép vagyunk, még azt is negatívan értelmezzük, ami a Bibliában pozitív. Ha azt mondjuk valakire, hegyibeszédet tart, az a szidást jelenti, pedig a valódi hegyibeszédben ott a nyolc boldogság. Régen a gyermeket váró asszony áldott állapotban volt, ma azt mondjuk, terhes. Ami áldás volt, ma teherré vált. Ha rábízzuk magunkat Istenre, életünk szebbé és boldogabbá válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában