több épületre is lecsaptak

2018.04.19. 20:00

Szlovének „bombázták” Hajmáskért csütörtökön

Egy szlovén PC-9-es kiképző repülőgép többször imitált támadást, Hajmáskér több épületére csütörtökön délelőtt.

Balogh Ákos

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Ahogy arról már korábban beszámoltunk előretolt repülésirányítók rávezetésével gyakorolják a földi csapásmérést a Magyar Honvédség Gripen vadászrepülőgépei, ehhez csatlakozott most egy kétszemélyes, szlovén katonai PC-9-es típusú turbólégcsavaros kiképző repülőgép, ami szokatlan módon nem lőtéri célmegjelöléseket kapott, hanem látszólag Hajmáskér településen és közvetlen környezetében hajtott végre támadó manővereket.

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Természetesen fegyverhasználat nélkül, a látottak alapján akár a bombavetést, géppuskás és nemirányított rakétás levegő-föld támadást is gyakorolhatta a repülőgép, melynek szárnyai alá két póttartályt is függesztettek, így közel egy órán keresztül repkedett a település felett.

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Az egyébként alacsony és látványos manőverek kapcsán, több helybéli is megkereste szerkesztőségünket, hogy mégis mi történhetett, szokatlan volt számukra a meredek szögben a település felé zuhanó, majd hirtelen az ég felé törő repülőgép, így kérdéseinkkel megkerestük a Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Osztályát, amint megkapjuk válaszukat, közölni fogjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában