Hitvilág

2018.02.19. 08:00

Szolgálat és szeretet – 70. születésnapján köszöntötték Bakos Frigyest

Ünnepi szentmisén köszöntötték 70. születésnapja alkalmából Bakos Frigyes esperes-plébánost a Jézus Szíve-plébánián.

TA

Bakos Frigyes 1990 óta szolgál Ajkán Fotó: Pesthy Márton

Bakos Frigyes 1990 óta szolgál Ajkán. A jeles évfordulón Márfi Gyula érsek, a hitoktatók, az egyházközség tagjai, a Szent Cecília Kórus, a diakónusok nevében Szijártó László plébános mondott köszönetet, és kérte Isten áldását az ünnepelt életére.

– Isten ajándéka, hogy 47. éve szolgálhatok, erőt ad ehhez a hívek felém áradó szeretete – szólt az ünnepelt. – Köszönettel tartozom segítőimnek is, akik szeretettel és hittel végzik a tevékenységüket. Pappá szentelésem, 1971. június 17-e óta hatodik főpásztorom Márfi érsek atya.

Bakos Frigyes 1990 óta szolgál Ajkán Fotó: Pesthy Márton

Az egyház ezen a napon emlékezett meg a szegényekről és a betegekről. Márfi Gyula szentbeszédében arról szólt, hogy a betegségnek, a szenvedésnek fontos szerepe van a hívő ember életében. Lehetőséget ad arra, hogy szembenézzünk önmagunkkal, számot vessünk, mit csinálunk rosszul, hogyan tudnánk jobb emberré válni. A szenvedés megerősíti az embert. Márfi atya kisgyermekként gyakran betegeskedett, ekkor kezdett gondolkodni az élet értelméről, került közel Istenhez. Ez az út vezette őt

a papi pályára.

Szijártó László, aki ma Pápán plébános, diakónusként Ajkán töltött másfél évet Frigyes atya mellett, elmondta, az akkor tapasztalt szeretet, gondoskodás jó alapot adott a papi hivatáshoz. Megtapasztalta, mit jelent a szolgálat, az alázat, mekkora erőt ad a feltétel nélküli szeretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában