Rosé Rizling és Jazz Napok

2018.06.01. 10:00

Szombat esti örömzene – minden ami jazz!

Szombaton is érdemes kilátogatni a régió legnagyobb jazz fesztiváljára, csodálatos énekesnőket és egy fiatal formációt kínál a Rosé Rizling Jazz Napok.

veol.hu

Stummer Márton Quartett ( június 14. 18 órától)

A fiatal formáció elsősorban saját darabokat játszik, melyben főként a gitár és a trombita párbeszéde van előtérben. Stummer Márton kompozíciói a kortárs zenétől a jazzig terjednek. Művészi megfogalmazású szóló gitár sztenderd feldolgozások is szerepnek a repertoáron, melyek több európai versenyen is elismerést kaptak ( European Guitar Award Dresden, Uppsala Guitar Festival )

A zenekar több tagja is aktív komolyzenei munkát folytat, mely a két műfaj átjárhatóságát bizonyítja.

A zenekar tagjai:

Sebestyén Patrik – Trombita

Sárközi Péter – basszusgitár

Tanyi Péter – dob

Stummer Márton – gitár

Voga Viki ( június 14. 20 órától)

Voga Viki zenei pályája kezdetén gospel improvizációival hívta fel magára a közönség figyelmét Presser Gábor mellett, majd 2008-ban saját, soul-R&B-jazz stílusú, energikus, egyedi hangzású szerzői lemezével megkezdte önálló zenei karrierjét. A lemez címadó dala (“Don’t Hold It Back”) a Sláger Rádió Bumeráng c. műsorában debütált nagy sikerrel.

Voga Viki második következő szerzői albuma (‘Playing On the Radio”) a singer-songwriter stílus felé kanyarodik. Lágy dallamok, személyes hangvételű, pozitív, inspiráló üzenetek jellemzik a dalokat.

A harmadik szerzői lemezen (“Message In The Music”) a rhythm and blues-hoz való visszakanyarodás hallható, szövegeit tekintve háttérbe szorul a személyes hangvétel és inkább a társadalmi problémákat érintő témák felé fordult a szerző-előadó, Voga Viki.

A VeszprémFest színpadára Voga Viki és világszínvonalú zenészei a dalszerző eddigi három albumának repertoárjából készült válogatással készülnek. Szép ívű koncertre számíthat a közönség; a lágy dallamú, elringató jazz/soul/singer-songwriter daloktól a feszes, rhythm and blues stílusú, improvizatív betétekkel tűzdelt számokig.

A fekete hangú énekesnő energikussága és hangterjedelme igazi zenei ínyencséget kínál a fesztiválra látogató közönség számára.

A zenekar tagjai:

Voga Viki: ének/billentyű/gitár

Kabelács Rita és Monori Gabriella:vokál

Krecsmáry Zsolt: dobok

Nagy János: ütős hangszerek

Varga Tivadar: billentyű

Pál Gábor: basszusgitár

Kardos Dániel: gitár

Tóth Vera ( június 14. 22 órától)

Tóth Vera immár több, mint egy évtizede a hazai zenei élet fénylő csillaga. Vadonatúj quartet koncertjei igazi zenei csemegét jelentenek a közönségnek. Olyan exkluzív zenei ajándékot, amiben Vera bűvkörébe vonva hallgatóságát csodálatos hangjával. Nem lesz ez másként ezen a júliusi szombat estén sem, ahol 4 szólólemeze és kedvenc előadói dalaiból válogat majd a 2018-as Rozé, Rizling és Jazz Napok közönségének!

Tóth Vera – ének

Bérces Viktor – billentyű

Duka László – hegedű

Molnár Tibor – beatbox

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában