Őszköszöntő dzsembori

2017.10.10. 11:31

Szüreti mulatsággal ünnepeltek a Felsővárosban

A hagyományoknak megfelelően vidám felvonulás is színesítette a hatodik alkalommal megrendezett felsővárosi szüreti mulatságot, amelyet a közelmúltban tartottak a városrészben.

Szabó Péter Dániel

Az egész városrészt bejárta a szüreti mulatságra invitáló vidám, zenés felvonulás Fotó: Szabó Péter Dániel

Hatodik alkalommal szervezték meg őszköszöntő szüreti dzsemborijukat a felsővárosiak. A központ ezúttal is a Rózsakút utca és a Liliom utca találkozásánál lévő tér volt, ahol már szombat délután rotyogott a bográcsban a csülkös babos káposzta, melyet a szervezők készítettek.

- Nagyon szeretem a városrészi civil rendezvényeket, hiszen ezeken az eseményeken a szervezők a régi Várpalotát elevenítik fel. Bízom benne, hogy a régmúlt hagyományait még sokáig vissza tudjuk csempészni a jelenbe – mondta el kérdésünkre a helyszínen Campanari-Talabér Márta polgármester.Közben a hagyományoknak megfelelően szüreti felvonulást is tartottak a városrészben. Egy feldíszített traktor vezette a menetet, annak utánfutójáról szólt a népi muzsika s énekeltek a cserregős lányok. A szervezők ezúttal is biztosítottak egy szabad traktort a vendégeknek, melyet többnyire a kisgyermekes családok vettek igénybe. A harmadik traktor platóján pedig a személyzet szorgoskodott, a lelkes önkéntesek a megállóhelyeken bort, mustot, vizet és pogácsakülönlegességeket kínáltak a közönségnek.

Az egész városrészt bejárta a szüreti mulatságra invitáló vidám, zenés felvonulás Fotó: Szabó Péter Dániel

A traktorok mögött az Attila Harcosai Várpalotai Barantások csapata haladt, illetve a Pétfürdői Nyugdíjas Klub csapata, akik mellett még számos civil is csatlakozott a díszes társasághoz, melyet a helyi lovasok különítménye zárt.A vidám menet a városrész több pontján is megállt, a táncos-zenés bemutatók alatt jófajta bort és házi pogácsát kínálva hívták a Felsővárosban élőket az esti szüreti mulatságra. A felvonulás végeztével aztán mindenki a meghívott csoportok produkcióira figyelt. Felléptek a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola tanulói, a Cserregő Néptáncegyüttes és a Pétfürdői Nyugdíjas Klub tagjai, Andi bohóc, de a már említett Attila Harcosai Várpalotai Barantások is látványos bemutatóval készültek az ünnepi alkalomra. A népi fajátékok korlátlan használata mellett lehetőség volt a környékbeli borok megkóstolására, továbbá egy látvány-kovácsműhelyben is kipróbálhatták ügyességüket az érdeklődők. A mulatság este fergeteges utcabállal zárult a téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában