a nyári szünidőben is járnak a misékre

2018.06.23. 14:00

Tábort szerveztek a hittanosoknak Gógánfán

Élményekkel, balatoni kirándulásokkal, múzeumlátogatással viszi közelebb a hithez a térség iskolásainak egy csoportját Papp Sándor István atya.

Tisler Anna

A térség nyolc községének plébánosa tavaly napközis táborba hívta a hátrányos helyzetű vagy a hittanfoglalkozáson jól teljesítő diákokat. Az idén bentlakásos táborba hív 14 gyermeket. A csapat hat felnőtt kíséretében július 9. és 11. között nyaral Vörsön. Az atyától megtudtuk, a nyaralás anyagi fedezetét a januárban a dabronci Don Bosco Karitász Csoport tagjai segítségével tartott jótékonysági bál résztvevői és a támogatók adták össze.

Papp Sándor István atya itt a zalagyömörõi óvodásoknak vitt ajándékot

A programban szerepel a természeti környezet megismertetése, kirándulás a Kis-Balatonra, Fekete István író szülőházának a felkeresése, a táborozók ugyanis a Fekete István Álltalános Iskola diákjai. Egy napot Keszthelyen töltenek, ahol felkeresik a kármelita templomot és a kolostort, megismerkednek az ottani élettel. A táborban beszélgetésen, közös játékokban zajlik a közösségépítés. Az együttlét célja az is, hogy a fiatalok közösséggé váljanak, szerezzenek közös élményeket.

A plébános elmondta, a diákok számára fontos a hit, a nyári szünidőben is járnak a misékre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában