kérdezzen bátran!

2017.09.14. 17:27

Társasházak tűzvédelme: válaszolnak a tűzoltók

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat.

Kovács Erika

Szeptemberben háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel, közölte Helt Ákos megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A szóvivő tájékoztatójából kiderült, ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a társasházban hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet a kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a hulladéktárolót, a virágot, az most a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség nyílt napján választ kaphat. Három napon keresztül, szeptember 18. és 20. között mindennap 10 és 16 óra között az ország valamennyi kirendeltségén várják az érdeklődőket.

Helt Ákos kiemelte, a tűzoltók egész évben sorra járják a társasházakat és ellenőrzik a tűzvédelmet. Ezeknek az ellenőrzéseknek a célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonsága, de gyakran mégis több százezer forintos bírságot kell súlyos, vagy ismétlődő hibák miatt kiszabni. Tavaly Magyarországon mintegy nyolcszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat társasházban keletkezett tűzhöz, a hazai társasházakban összesen 3400 négyzetméternyi területen pusztítottak a lángok. Idén eddig 579 ilyen eset történt, nagy valószínűséggel ezeknek egy részét meg lehetett volna előzni! -Bizonytalan a lakását érintő tűzvédelmi kérdéssel kapcsolatban? Ne várja meg, amíg a tűzoltók mennek ki ellenőrizni, vegyen részt a három nyílt napunk valamelyikén és tegye fel kérdését! – hangsúlyozta a szóvivő, majd hozzátette, Veszprém megyében az ajkai, a pápai és a veszprémi katasztrófavédelmi kirendeltségeken várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában