műhelyfoglalkozások

2018.03.10. 20:50

TATU: amikor kinyílik a szem

A nap első felében érdekes programokat láthatott-hallhatott, majd a műhelyfoglalkozásokon be is kapcsolódhatott a történésekbe a diákság a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium tavaszi természettudományos napján.

Juhász-Léhi István

Dr. Busics György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának igazgatója, egyetemi docens például A GPS-től a Galileo-ig címmel tartott előadást. Dr. Fodor Attila, a Pannon Egyetem adjunktusa a villamosmérnökök világáról mesélt a hallgatóságnak, míg a sort dr. Kiss István a Bay Zoltán Kutatóközpont kutatójának előadása zárta, majd egy kis szünet után délután már a műhelyfoglalkozások következtek. Sándor Mátyás, az intézmény igazgatója arról beszélt lapunknak, hogy az iskola évente hagyományosan két ilyen rendezvényt tart: ősszel a HUMA-t, amely a humán tantárgyakra fókuszál, míg tavasszal a TATU-t, amely a reál tárgyakat igyekszik közelebb hozni a fiatalokhoz. Az iskola vezetője szerint sajnos a természettudományok népszerűtlenek a gyerekek között, akik nem értik, hogy "miért kell ezeket a tantárgyakat tanulni". Több, mint 10 éve azonban Tarr Attiláné, az iskola pedagógusa megálmodta a TATU-t, amelyet általában egy-egy témakör köré szerveznek. Sándor Mátyás elmondta azt is, hogy a teljes iskolát érinti a rendezvény, amely szerinte hatékony az oktatási folyamatban. Vinklerné Csernely Éva, a Noszlopy természettudományos munkakörének vezetője matematikát és német nyelvet tanít, és ő az egyik főszervezője a 2005 óta megrendezett TATU-nak. Mint azt elmondta, az első évtizedben délutáni rendezvény volt ez az esemény az iskola életében egy-egy programmal, ám tavaly óta egy egész napot rászánnak már. 2017-ben a környezetvédelem volt a középpontban, idén viszont vegyesebb lett a tematika, érdekes előadókkal. Céljuk mindezzel az, hogy "felnyissák a fiatalok szemét a világra".

Dr. Busics György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának igazgatója,

egyetemi docens például A GPS-től a Galileo-ig címmel tartott előadást. Dr. Fodor Attila, a Pannon Egyetem adjunktusa a villamosmérnökök világáról mesélt a hallgatóságnak, míg a sort dr. Kiss István a Bay Zoltán Kutatóközpont kutatójának előadása zárta, majd egy kis szünet után délután már a műhelyfoglalkozások következtek.

Sándor Mátyás, az intézmény igazgatója arról beszélt lapunknak, hogy az iskola évente hagyományosan két ilyen rendezvényt tart: ősszel a HUMA-t, amely a humán tantárgyakra fókuszál, míg tavasszal a TATU-t, amely a reál tárgyakat igyekszik közelebb hozni a fiatalokhoz. Az iskola vezetője szerint sajnos a természettudományok népszerűtlenek a gyerekek között, akik nem értik, hogy „miért kell ezeket a tantárgyakat tanulni”. Több, mint 10 éve azonban Tarr Attiláné, az iskola pedagógusa megálmodta a TATU-t, amelyet általában egy-egy témakör köré szerveznek.

Dr. Busics György (balra) is előadást tartott a Noszlopyban Fotó: JLI

Sándor Mátyás elmondta azt is, hogy a teljes iskolát érinti a rendezvény, amely szerinte hatékony az oktatási folyamatban.

Vinklerné Csernely Éva, a Noszlopy természettudományos munkakörének vezetője matematikát és német nyelvet tanít, és ő az egyik főszervezője a 2005 óta megrendezett TATU-nak. Mint azt elmondta, az első évtizedben délutáni rendezvény volt ez az esemény az iskola életében egy-egy programmal, ám tavaly óta egy egész napot rászánnak már.

2017-ben a környezetvédelem volt a középpontban, idén viszont vegyesebb lett a tematika, érdekes előadókkal. Céljuk mindezzel az, hogy „felnyissák a fiatalok szemét a világra”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában