kerüljük el!

2018.04.16. 07:30

Teljes útzár lép érvénybe a pápai Jókai utca egyik szakaszán

Az útrekonstrukciós munkák miatt hétfőtől kezdődően teljes útzár van érvényben a Jókai utcának a Március 15. tér és a Zrínyi Miklós utca közötti szakaszán, a kivitelező tájékoztatása szerint várhatóan mintegy két hétig.

Polgár Tibor

Unger Tamás, Albert Henrietta, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. műszaki ügyintézőjé és Molnár István (balról jobbra) egyezteti az útlezárás terveit Fotó: Polgár Tibor

Az érintett etapon először szegélybontásokat és -építéseket végeznek, majd felmarják az aszfaltot, egy hét múlva pedig végrehajtják az utca aszfaltozását. A munkálatokhoz teljes útlezárásra van szükség, aminek nyomán kizárólag az itt lakók, valamint a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők járművei hajthatnak be erre a szakaszra – tudtuk meg Molnár Istvántól, a Pápai Polgármesteri Hivatal városfejlesztési osztályának vezetőjétől.

Unger Tamás, Albert Henrietta, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. műszaki ügyintézőjé és Molnár István (balról jobbra) egyezteti az útlezárás terveit Fotó: Polgár Tibor

Unger Tamás alpolgármester úgy fogalmazott, a Jókai utca rekonstrukciójának legkényelmetlenebb időszaka következik, egyúttal mindenkit arra kért, hogy a következő hetekben kerüljék el a városnak ezt a részét. Hozzátette, a teljes útzár a tömegközlekedést is érinti, így például a Református Kollégium oldalában lévő buszmegállót sem lehet használni, az autóbuszok az Ötödik utcán és a Gyimóti úton haladnak.

Az alpolgármester megjegyezte, az útlezárás idején a kórházba és a Tarczy Lajos Általános Iskolába érkezők sem hajthatnak be a lezárt területre. Hétfőtől az oktatási intézmény főbejáratát nem lehet megközelíteni autóval, így akik gépjárművel viszik a gyermekeiket az iskolába, kizárólag a hátsó bejáratot tudják használni. Ugyanakkor a gyalogosforgalmat nem érinti a forgalomkorlátozás, a munkavégzés csak az úttesten történik. Unger Tamás kiemelte, a Március 15. tér és a Zrínyi Miklós utca között lakók behajthatnak a lezárt szakaszra, de járműveikkel nem parkolhatnak az utcán, mivel ezzel akadályoznák, késleltetnék a munkavégzést, a kivitelező pedig nem vállal felelősséget az utcán hagyott járművekért.

Molnár István elmondta, az elmúlt időszakban a Jókai utcának a Szalmavári-domb és a Csóka közötti szakaszán csapadékcsatornát építettek. Jelenleg a Budai Nagy Antal utcától a városközpont felé vezető etapon történik hasonló munka, félpályás útlezárás mellett. A Szalmavári Kovács János utcai kereszteződésnél elkészült a csapadékvíz-elvezető akna, így a beton megkötését követően megnyitják az utcát a forgalom előtt. Mindezzel párhuzamosan folyamatban van a járdaépítés is, amihez kapcsolódóan a Csóka felőli oldalon félpályás lezárás lesz érvényben, míg a Zrínyi Miklós utcától teljes útzárra kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában