10.

2017.11.20. 07:00

Tízéves a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület

VESZPRÉM Tízéves a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület, tizedik jótékonysági gáláját tartotta szombaton este a Pannon Egyetem aulájában.

Balla Emőke

Gelencsér András rektor szalagot köt a tízéves egyesület zászlajára Fotó: Pesthy Márton

Fotó: PESTHY MARTON

Az elmúlt évtizedben több mint 9000 rászoruló gyereket segítettek anyagi, tárgyi adománnyal – mondta köszöntőjében Molnár Roland. Az egyesület elnöke szólt arról, adni jó. Tudja, mit jelent a nélkülözés; ő és a civil szervezet arra törekszik, hogy ezt minél kevesebben éljék át, minél kevesebb hátrányos helyzetű fiatal legyen.

Molnár Roland azt mondta, mérföldkő ez a tizedik év; úgy érzi, megérte kitartóan dolgozni. Megköszönte valamennyi támogatónak, segítőnek, hogy az ügy mellé állt, a jótékonysági gálán részt vevőknek pedig a fellépést.Kecskés Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma főosztályvezetője hangsúlyozta: a kormány és az öntevékeny, kulturális, sport-, oktatási, szociális területen dolgozó civil szervezetek céljai egy irányba mutatnak, közösen dolgoznak az emberekért. A hátrányos helyzetű fiatalok segítése példaértékű, fogalmazott. A házigazda Pannon Egyetem rektora, Gelencsér András közölte: az intézmény örömmel támogatja a nemes célú kezdeményezést, helyszínt biztosít a jótékonysági gálaműsornak. A város intézményei, cégek, vállalatok közötti összefogás megjeleníti az együttműködést. Márfi Gyula érsek azt mondta: a keresztény tanítás egyik lényeges eleme, hogy a szegényeket, a nehéz, hátrányos helyzetben élőket segítsük, vigasztaljuk, erősítsük. Strenner Zoltán veszprémi önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy Molnár Roland tíz éve változatlan lelkesedéssel, erővel és profizmussal szervezi az estet. Krisztin N. László, Badacsonytomaj polgármestere a támogatás kapcsán kiemelte, számukra nemcsak a település, hanem a megye is fontos, ahol élnek. Pedagógusként kezdte az életét, felkarol minden, a fiatalokat segítő jó ügyet.

Gelencsér András rektor szalagot köt a tízéves egyesület zászlajára Fotó: Pesthy Márton

Kristóf Mihályné, a veszprémi Zonta Club elnöke közölte: a huszonnégy éve működő civil szervezet szívesen támogatja a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesületet, az adventi koncert teljes bevételét számukra ajánlja fel. A gálaműsor előtt Molnár Roland tiszteletbeli ügyvezető elnök címet adott Békefi Józsefnek, Nagy Miklós pedig tiszteletbeli elnök lett. Az ünnepi rendezvényen sokan léptel fel, többek között Szóka Júlia operettprimadonna, Dávid Roland énekes, Hatás Andrea színésznő, a Csermák Antal Zeneiskola és a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió növendékei, a Hriszto Botev és a Rózsa Úti Általános Iskola tanulói. A gálaest háziasszonya Holczer Réka, a Pannon Várszínház vendégművésze volt, zenélt a Summer Band. Az est bevételéből az egyesület hátrányos helyzetű diákokat ajándékoz meg karácsonykor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában