A turisták évről évre visszatérnek

2017.10.21. 21:00

Többezren a Süllőfesztivál első napján a szigligeti strandon

Elengedhetetlen, hogy ne egy szezonos Balatonról beszéljünk, fontos, hogy mindenki megtalálja ilyenkor is a tavat. Ne csak a nyári, hanem az őszi, téli és tavaszi idegenforgalmi szezont is erősítsük annak érdekében, hogy a turizmusból élőknek legyen jövőképük.

Tóth B. Zsuzsanna

A süllőfesztivál első napján többezren keresték fel a szigligeti strandot, ahol ezúttal minden vendéglátóegység a süllő különféle változataival is várta a vendégeket Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt Balassa Balázs polgármester a 12. süllőfesztivál szombati megnyitó ünnepségén a strandon. Megköszönte a munkáját a programot szervező helyi turisztikai egyesületnek, a kiállítóknak, valamint mindazoknak, akik azon dolgoznak, hogy a vendégek minél több élménnyel gazdagodjanak. Hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a turisták mindig jó érzéssel távozzanak és visszatérjenek a tóhoz.

A süllőfesztivál első napján többezren keresték fel a szigligeti strandot, ahol ezúttal minden vendéglátóegység a süllő különféle változataival is várta a vendégeket Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnöke szerint bár a nyári szezon véget ér augusztus huszadikán, de meg lehet teremteni azokat a programokat, amelyek ide csábítják a vendégeket ősszel és télen szintén.

  • Ez a rendezvény is ezt bizonyítja, hiszen az egyik legnagyobb balatoni eseménnyé nőtte ki magát az eltelt idő alatt. A turizmus fontos ágazat a kormány számára, tíz százalékát adja a GDP-nek. A kormány a következő évtizedben ezt 16 százalékra növelné ilyen rendezvényekkel, mint a Süllő fesztivál. Különféle gasztronómiai mutatványokra lesz ehhez szükség, remélem, a nyugat-balatoni régió is nagyszerű turisztikai látványosságokban lesz gazdag a következő években – mondta az alelnök.
  • Rig Lajos országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy a környező falvak és azok vezetői egyaránt keresik a kiugrási pontokat, hogy miként lehet színesebbé tenni a közösség és vendégei életét.

  • Szigliget élen jár ebben, jól kihasználja a Balaton lehetőségeit a bor és gasztronómia terén. Olyan programokat kínál, hogy a település barátai is idecsábíthatnak újabb vendégeket. Úgy vélem, a Balaton a halról szól, a késő őszi időszak pedig megadja az esélyt, hogy minél több embernek megmutassuk értékeinket. A hagyomány teremtésen is túllépő fesztivál kiválóan teljesít, ezt bizonyítja a rengeteg vendég is – szögezte le a képviselő. A megnyitó ünnepség végén Fódi Ákos plébános megáldotta a halat. A vendégeket szombaton a Palmetta zenekar interaktív népi gyermekműsora és koncertje várta, ropták a Szigligeti Gyöngyvirágok táncegyüttes tagjai, játszott a Harmonia Garden, a Péterfy Bori & Love Band a tűzijáték előtt.
  • Vasárnap déltől a Happy Dixieland Band játszik, aztán a Boombatucada együttes, a Pedro and the Dogboomers, a Mézengúzok Gyermekzenekar és az F.R.B. Hétfőn déltől a Tapolcai Ifjúsági Fúvós zenekar ad műsort, bemutatkozik a Pannónia Citerazenekar, a Gerence Néptáncegyüttes, a Canarro zenekar és a Főnix együttes. A fesztivál ideje alatt kirakodóvásárt rendeznek, kisvonat járat közlekedik a falu és a strand között, a gyerekek kedvét keresi a Fanyűvő Játékpark. Vasárnap délben is indul a Kamonkő túra Demeter Éva vezetésével.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában