nyolcas választókerület

2018.07.16. 12:26

Történelmi sikert aratott a Fidesz-KDNP jelöltje

A vasárnapi választás üzenete, hogy a veszprémi nyolcas választókerületben élők elégedettek az országban és a városban zajló folyamatokkal, értékelte az eredményt Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos

Ahogyan arról lapunkban beszámoltunk, a veszprémi 8-as számú választókerületben tartott időközi önkormányzati választáson hatalmas fölénnyel Kovács Áron, a Fidesz-KDNP jelöltje szerzett mandátumot.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) a választást értékelve hangsúlyozta, a szavazatok nyolcvan százalékának megszerzésével történelmi eredményt ért el Kovács Áron, amely ugyanakkor nagy felelősséggel is jár. Hozzátette, az eredmény szerint a szavazók elégedettek a kormánypártokkal és a kerületben az utóbbi nyolc évben végzett munkával. A választókerület korábbi képviselője megjegyezte, a veszprémi mellett a napokban az ország más településein tartott időközi választások is azt mutatják, töretlen a kormánypártok népszerűsége.

Fotó: Balogh Ákos

Porga Gyula polgármester kiemelte, 2010 óta a helyi képviselők figyelnek arra, hogy a választókerületben élők mindennapjait könnyebbé tegyék és elérhetők legyenek. Felidézte, a kampányban több utcafórumot tartottak, így a választókerületben élők személyesen is megismerhették a jelöltet.

Kovács Áron elmondta, elérhető képviselő szeretne lenni, aki része a városrész életének. Hozzátette, bízott a győzelemben, azonban a mértéke meglepte, munkájával igyekszik meghálálni a bizalmat. Megjegyezte, kulturált és tisztességes kampányt folytattak Zelenák Adriánnal (LMP).

A politikusok köszönetet mondtak a választópolgároknak, akik éltek a szavazati jogukkal és részt vettek a választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában