azóta is várja a férfit

2019.04.11. 20:00

Tragédia Hegymagasnál: Meg akarta menteni gazdája életét a kutya

Próbálta kihúzni gazdáját a patakból a pulikutya, de sajnos nem volt elég ereje hozzá, meghalt a testvérem, mondta el Edina a Hegymagasnál kedden történt tragédiáról.

Kovács Erika

Tűzoltók a tragédia helyszínén

Fotó: Badacsonytomaji HTP

- Egy kutyáját sétáltató lány látta, amikor a testvérem a kutyájával együtt lement a vízhez kedden, aztán később, amikor a lány ismét arrafelé járt, már azt látta, hogy a testvérem beleesett a Tapolca-patakba, és a kutyája, Manó, a puli kétségbeesetten, teljes erejével próbálja kihúzni onnan, miközben ugatott is – mondta megrendülten Edina, a meghalt férfi testvére, aki egy közeli faluban lakik.

Ennél a hídnál történt a tragédia Hegymagason kedden Fotó: Kovács Erika/Napló

Az asszony arról is beszélt, hogy testvére séta közben a csuklójára csavarta a kutya pórázát, és kedvence a kritikus helyzetben ezzel próbálta megmenteni gazdája életét. Edina utalt arra, hogy friss orvosi információi szerint testvére epilepsziás rohamot kaphatott, ami már régebbi betegsége volt, és emiatt esett bele a kibetonozott mederbe, majd a vízbe, miközben megsérült a koponyája. A család és a falu nagyon sajnálja a 46 éves férfit, aki egyedül élt. Mindenki kedvelte, segítőkész, barátságos embernek ismerték. Kutyáját a férfi szomszédja fogadja magához. Az állat a tragédia óta szomorú, várja gazdáját.

Tűzoltók a tragédia helyszínén Fotó: Badacsonytomaji HTP

A tragédia április 9-én történt, amikor egyebek mellett megírtuk, a rendőrség tájékoztatása alapján bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a történteket a Tapolcai Rendőrkapitányság általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja.

Korábbi írásunk a történtekről:

Holttestet találtak Hegymagason a patakban

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában