Bérlethez regisztrálni kell

2018.04.20. 07:00

Új, elektronikus jegykiadó gépek a menetrendszerű járatokon Veszprém megyében

Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt. új, elektronikus jegykiadógép-rendszer bevezetését kezdte meg a megyében 2017 végén a régi fedélzeti pénztárgépek kiváltására.

Molnár Sándor

Kövesi Ervin autóbusz-vezető Zirc környéki járatán már használatban van az új jegykiadó gép Fotó: Molnár Sándor

Ez Zirc térségében 21, Pápa és Sümeg térségében 29 új fedélzeti eszközt jelent – derült ki a társaság közleményéből.

A fejlesztés keretében – teljesen önerős finanszírozással – a jegy- és bérletértékesítésre alkalmas szoftver elkészítése, valamint a jegy és bérlet nyomtatásához szükséges eszközök telepítése valósul meg.

Az új fejlesztésű értékesítő szoftver egy utasazonosító szám használatával lehetővé teszi a bérletek járműveken történő névre szóló előállítását és nyomtatását, jelentősen leegyszerűsítve az elszámolás és készletkezelés bonyolult folyamatát, illetve biztosítja az utazók bérlet-, illetve jegyvásárláshoz kapcsolódó számlaigényének gyors és hatékony kiszolgálását is.

A fenti előnyök kihasználásához az utasazonosító szám kiadásának fontos előfeltétele, hogy az utas bérlet-igazolványát, diákigazolványát, illetve viszonylatigazolását előzetes regisztrációval egy központi adatbázisba rögzítsék, amit ezt követően minden jegykiadó gépen naponta aktualizálnak. A jövőben minden új bérletigazolvány, diákigazolvány és viszonylat-igazolás kiállításával egyidejűleg a regisztráció is automatikusan megtörténik. A rendszer indulásakor azonban arra kérik a Zirc, Pápa és Sümeg vonzáskörzetében rendszeresen bérlettel utazókat, hogy meglévő bérletigazolványuk, diákigazolványuk és viszonylatigazolásuk regisztrálása érdekében fáradjanak be az elővételi pénztárba.

Kövesi Ervin autóbusz-vezető Zirc környéki járatán már használatban van az új jegykiadó gép Fotó: Molnár Sándor

Zircen, Pápán és Sümegen április 16-tól várják az igazolványtulajdonosokat regisztrálni az elővételi pénztárakban. Az adatrögzítésre vigyék magukkal a regisztrálni kívánt dokumentumokat vagy azok másolatát, illetve jegyezzék fel az igazolványok számát és a regisztrálni kívánt viszonylatokat, bérlettípusokat! Kollégáik – a számlakiadás megkönnyítése érdekében – a bérletjegyet használó, illetve annak költségeit elszámoló személy, vállalkozás adatait is kérik, ezért ezeket jegyezzék fel és adják át a regisztráció során.

A bérletigazolvány regisztrációjának elmulasztása esetén 2018. május 28-tól az autóbusz-vezetőknél mindaddig nem tudnak az utasok bérletet vásárolni, amíg a regisztrációt el nem végzik, ezért a közlekedési társaság kéri, hogy a rendelkezésre álló idő alatt minden utas keresse fel a bérletpénztárát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában