vidám hangulatú találkozás

2018.01.13. 07:00

Újévet köszöntött a VENŐKE

Újévi köszöntővel indította a Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület idei első összejövetelét székhelyén, az AGÓRA-ban. A vidám hangulatú találkozáson a tagokon kívül az egyesülettel évek óta együttműködő női társszervezetek is képviselték magukat.

Jákói Bernadett

Az újévköszöntő vendégei között a megyei női társszervezetek is meghívást kaptak (fotó: Jákói Bernadett)

Máthé Éva elnök az egyesület tavalyi évi rendezvényeit prezentációban mutatta be, visszatekintettek a női szervezet sikeres programjaira. Elismerését és köszönetét fejezte ki mindazoknak a vezetőségi tagoknak, önkénteseknek, akik a nehezebb időszakban is odaadóan, helytállva végezték feladatukat.

Az újévköszöntő vendégei között a megyei női társszervezetek is meghívást kaptak (fotó: Jákói Bernadett)

A vidám hangulatú esten népzene, irodalmi műsor, hastánc bemutató és közös ének szórakoztatta a vendégeket az egyesület tagjainak előadásában. A műsor második felében az idei év várható eseményeit vázolták fel, amelyben különösen nagy figyelem hárul a márciusi lengyel-magyar napokra, amikor is a lengyel nőszervezet delegációja érkezik Veszprémbe a veszprémi nők meghívására. Már hagyományosan a Gizella napok kulturális programsorozatába kapcsolódóan biztosítanak lehetőséget irodalmi és képzőművészeti alkotók munkáinak kiállítására, idén más női társszervezetekkel karöltve készülnek a tárlatra.

Máté Éva elnök beszámolt az előző év rendezvényeiről és az idei év terveiről

Az év második felében a már hagyományos decemberi nőtüntetés emlékére rendezett Női Helytállás Napja megünnepelésének előkészületeire fordítják majd a figyelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában