vízbiztonság

2017.09.19. 11:30

Úszni tanulhattak a gyerekek a tapolcai strandon

A város nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy a strandon rendezett úszásoktatásokkal újra alapvető vízbiztonságot szerezhessenek a gyerekeknek.

Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt köszöntőjében Dobó Zoltán polgármester a termálstrandon rendezett úszótanfolyam bizonyítványosztó ünnepségén.

– Több mint tíz évig kellett várni rá, hogy megint strand legyen Tapolcán és újra ilyen tanfolyam indulhasson a városban – mondta a polgármester és örömét fejezte ki, hogy a nyáron nyolc hét alatt több mint százharminc tanuló jelentkezett a tanfolyamokra.

Tíz év után újra úszásoktatást rendeztek a nyáron a tapolcai strandon, a gyerekek bizonyítványt is kaptak és bemutatták tudásukat szüleiknek Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Megköszönte a pedagógusoknak és a szülőknek, hogy alkalmat adtak erre a gyerekeknek. Hanzmann László vezető oktató, összegezve a tanfolyamokat, méltatta a szülők és gyerekek nevében azt a háttérsegítséget is, amellyel a program létrejöhetett. Mint mondta, a nyolc hét alatt egyszer kellett csak félbeszakítani az oktatást rossz idő miatt. Gratulált a gyerekeknek, akik kitartásukról tettek tanúbizonyságot és bizalmát fejezte ki, hogy az instrukciókat az elkövetkezőkben is betartják a biztonság érdekében. A bizonyítványok kiosztását követően az edző néhány gyermek segítségével mutatta be a szülőknek az úszótanfolyamon tanultakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában