jobb figyelni

2018.09.20. 18:20

Változik a veszprémi belváros közlekedése vasárnaptól

Több ponton is módosul a forgalmi rend az épülő kettős körforgalmi csomópont környezetében szeptember 23-tól, tájékoztatta lapunkat az önkormányzat Városfejlesztési Irodája.

Marton Attila

 

A beruházás a harmadik ütemébe ért: a kórháznál lévő csomópont építése befejeződött, a kivitelezés nagyobb része áttevődik a Hotel előtti szakaszra. A legfontosabb változás vasárnaptól, hogy a Budapest út Hotel előtti szakaszára csak a tömegközlekedési járművek és a taxik hajthatnak be. Az építési munkák miatt ideiglenes buszmegállókat alakítanak ki a szakaszon, amelynek a buszokon és taxikon kívüli egyéb járművekkel történő használata közlekedésbiztonsági szempontból jelentős kockázattal jár. Az önkormányzat fokozottan kéri az autósokat, hogy az útszakaszra ne hajtsanak be.

A lezárás miatt az autósok a Brusznyai út felől a Budapest út irányába az elkészült Kórház utca – Mártírok útja – Bajcsy-Zsilinszky utcai körforgalom, majd a Bajcsy-Zsilinszky utca, Almádi út érintésével haladhatnak, míg a Budapest út felől a városközpont és a Dózsa György út felé közlekedők az ellentétes irányban közlekedhetnek úti céljuk felé. A körforgalmi csomópont közlekedési viszonyait a kihelyezett jelzőtáblák is segítik.

Fontos változások vasárnaptól, hogy megszűnik a Mártírok útja és a Bajcsy-Zsilinszky utca lezárása, míg a Vitéz utca forgalmi rendje az eredeti állapotnak megfelelően változik, vagyis ismét a Mártírok útja felé lesz egyirányú.

A gyalogosok a Budapest úton továbbra is csak a gyorsétterem mellett lévő és jelenleg is funkcionáló gyalogátkelőhelyen, valamint az aluljárón kelhetnek át, míg a kórháznál lévő körforgalmi csomópontot a végleges állapotnak megfelelő gyalogátkelőhelyeken keresztezhetik.

A két körforgalmi csomópont bruttó 460 millió forintból épül meg, az önkormányzat a fejlesztés teljes költségét az európai uniós TOP-programban nyert forrásból finanszírozza. A beruházás befejezése decemberben várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában