Várpalota

2017.10.10. 15:00

Ingatlanvásárlás és új lengyel testvérváros

Százötven fős mobil lelátó épülhet a várpalotai füves labdarúgópálya északi oldalán, még 2017-ben önkormányzati tulajdonba kerülhet a Zöld Tanoda, illetve új lengyel testvérvárosa lehet Várpalotának. Ülésezett a képviselő-testület.

Szabó Péter Dániel

Várpalota testvérvárosi kapcsolatot létesít Czeladz településsel. A város a dél-lengyelországi Zaglebie kistérség központja, Katowice és Sosnowiec szomszédságában található Fotó: archív

A képviselők határoztak arról, hogy a korábban elfogadott három év helyett egy éven belül rendezi az önkormányzat a Zöld Tanodát eladó Verga Zrt. felé a vételárat. A 45 millió forintos összköltség 80 százalékát a döntés szerint a szerződéskötést követően még 2017-ben megfizeti a város. A dokumentumban foglaltak alapján így az ingatlan tulajdonjoga már az önkormányzathoz kerül, és lehetővé válik az eddig problémát jelentő, nagyobb létszámú delegációk Várpalotán való elhelyezése.

Campanari-Talabér Márta a vitában elmondta, az épületet jóval nagyobb értéken tartják nyilván, mint amennyiért a város megvásárolja. A polgármester kifejtette, az ingatlan megszerzése azért is előnyös, mivel három évvel ezelőtt felújították.

Várpalota testvérvárosi kapcsolatot létesít Czeladz településsel. A város a dél-lengyelországi Zaglebie kistérség központja, Katowice és Sosnowiec szomszédságában található Fotó: archív

Az ülésen döntés született arról is, hogy a város önkormányzata pályázatot nyújt be a Magyar Labdarúgó Szövetség Telephely-korszerűsítési programjára. A vissza nem térítendő támogatás segítségével a már régóta felújításra szoruló labdarúgópálya északi oldalának egy része újulhatna meg egy 150 fő befogadására képes, kétrészes mobil lelátó megépítésével.

Ezen az ülésen szavaztak a képviselők a Ringató Bölcsőde intézményvezetői posztján történő változással kapcsolatban is. Mint kiderült, november 1-jétől a bölcsőde vezetésével ideiglenesen Juhászné Kondrik Katalint bízza meg a testület. Erre a döntésre Sipos Ernő Tamásné jelenlegi intézményvezető nyugdíjba vonulása miatt volt szükség.

Arról is döntöttek a képviselők, hogy Várpalota a lengyelországi Czeladz településsel is testvérvárosi kapcsolatot létesít. A lengyel város a dél-lengyelországi Zaglebie Kistérség központja, Katowice és Sosnowiec szomszédságában található. Zbigniew Szaleniecz, Czeladz polgármestere levélben kereste meg Várpalota város vezetését, hogy a 2007-ben aláírt partnerségi kapcsolat felélesztéséhez jó alkalom az okirat aláírásának 10. évfordulója. A polgármester kifejezte azon szándékát, hogy testvérvárosi szerződést kíván aláírni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában