turizmus

2017.09.18. 20:24

Veszprém bekerült a kiváló európai úti célok közé

A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. a legjobb 5 pályázó közé került a „Magyarország legígéretesebb kulturális úti célja” címet viselő, az Európai Bizottság által idén már tizenegyedik alkalommal kiírt pályázatán a Kiváló Európai Desztinációk (EDEN) témában.

Jákói Bernadett

Az EDEN döntőbe jutott és nyertes pályázók, köztük a Veszprémet képviselő Bérczi Beáta ügyvezetővel Fotó: Jákói Bernadett

A Magyar Turisztikai Ügynökség által koordinált pályázat témája a kulturális turizmus volt, amelynek keretében Magyarországon „Vidéki MÚZSA kerestetik – Műemlékek, Úti célok, Zseniális Attrakciók„ címmel választották ki a legjobb fogadóterület, jelesül Veszprém pályázatát.

Az EDEN döntőbe jutott és nyertes pályázók, köztük a Veszprémet képviselő Bérczi Beáta ügyvezetővel Fotó: Jákói Bernadett

A tizenhét pályázóból öten kerültek a döntőbe, Veszprém mellett Gyula, Pécs, Székesfehérvár és a Felső-Tisza-vidék kapott meghívást a szakmai záró konferenciára. A végleges döntést 2017. szeptember 15-én a Pesti Vigadóban a záró konferencián hozta meg egy döntőbizottság, amely turisztikai szakemberekből és szakmai szervezetek képviselőiből állt. Megosztott első helyezett lett az Irány Pécs Nonprofit Kft. – KULTÚR (K) ALAND és a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. – Tündérmező öröksége – Középkori templomok útja a Felső-Tisza-vidéken című pályázata. – Több fontos partnerrel együttműködve alakítottunk ki hívogató csomagajánlatokat a négy évszaknak és több célcsoportnak megfelelően, Veszprémi múzsák: az örök nő négy arca – Múz(s)eális kalandok a királynék városában és a Bakony-Balaton térségben címmel.-mondta el lapunknak Bérczi Beáta a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft sikeres turisztikai pályázatért felelős ügyvezetője.

A pályázatok elbírálása a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezeti keretei között zajlott le: az első ötbe került döntősnek, így Veszprém városának is, az elismerő oklevél mellett a következő évben félmillió forintos segítséget nyújt marketingeszközeinek fejlesztéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában