augusztus 20.

2018.08.18. 08:00

Veszprém megyeieket is kitüntettek az állami ünnepen

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából megyénk közéleti szereplőinek is kitüntetéseket adott át.

Napló

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából – a belügyminiszter előterjesztésére – a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozatát adományozta csütörtökön a Belügyminisztériumban a választói közössége javára négy cikluson át végzett eredményes képviselői munkája, valamint hazánk jó hírnevének külföldi megerősítését szolgáló tevékenysége elismeréseként az ajkai születésű Ékes József Lászlónak, volt országgyűlési képviselőnek, az Interparlamentális Unió Magyar–Osztrák Baráti Tagozata, a Magyar–Tajvani Parlamenti Baráti Társaság és a Magyar–Tibeti Parlamenti Baráti Társaság volt elnökének; a magyar pénzügyi és közgazdaság-tudományi fejlődés érdekében végzett sokrétű tudományos, oktatói és publikációs tevékenysége elismeréseként a pápai születésű Lentner Csabának, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kar Közpénzügyi Kutatóintézete vezetőjének, egyetemi tanárnak, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége elnökhelyettesének.

Campanari-Talabér Márta, Várpalota város polgármestere a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatát vehette át a város gazdasági, illetve kulturális fejlődése érdekében végzett magas színvonalú településvezetői munkája és közösségépítő tevékenysége elismeréseként. A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatát vehette át Steierlein István, Tagyon polgármestere a település fejlődése érdekében végzett elhivatott vezetői és közösségépítő munkája elismeréseként.

Scher Ágota, a Veszprémi Polgármesteri Hivatal pénzügyi irodavezetője a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatát vehette át a közigazgatás területén végzett magas színvonalú, több mint négy évtizedes tevékenysége elismeréseként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában