2018-ban is

2018.05.24. 07:00

Veszprémben is Közlekedik a család

Hetedik alkalommal rendezi meg az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság a közlekedésbiztonsági vetélkedőjét, amelynek a fődíja egy Skoda személygépkocsi.

Kovács Erika

A Veszprém megyei döntő 2018. május 26-án 9 órától 17 óráig lesz a veszprémi TESCO áruház parkolójában, közölte a rendőrség.

A vetélkedősorozat fő célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a körültekintő, megfontolt közúti közlekedésre, a szülői példamutató magatartásra és a család közösségnevelő erejére, különös tekintettel az idén meghirdetett Családok Évére. A megyei és az országos versenyen autós ügyességi feladatokra, KRESZ tesztre, egészségügyi és egyéb ügyességi feladatokra kell számítani. A megyei döntőn értékes nyeremények várják a résztvevőket. A versenyre nevezhet minden magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, és 6–17 év közötti gyereke(ke)t nevelnek. Egy család csak egy területi versenyen vehet részt. A családok tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokon, műszaki ismeretekben és elsősegélynyújtásban mérik össze felkészültségüket. Az érdeklődők jelentkezhetnek a program nevét viselő internetes portálon, vagy személyesen a vetélkedők napján, a területi versenyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában