elmesélem neked

2017.09.18. 20:13

Történetírói pályázat győzteseit díjazták Zircen

Ünnepélyes keretek között adták át az „Elmesélem neked!” történetírói pályázat díjait a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében.

A pályázat díjazottjai Ottó Péter polgármesterrel. Balról: Amberg Lajos, Cuhavölgyi Klára, Bittmann Beáta díját a távollétében édesapja vette át Fotó: Kelemen Gábor

A zirci önkormányzat idén családtörténeti témakörben várta az alkotásokat, abból a célból, hogy ne csak a családokban maradjanak fenn a szájról szájra átörökített emlékek, a fiókok mélyén megőrzött dokumentumok, hanem tegyék közkinccsé a családok történetét, gyarapítva ismereteinket annak a helynek a történetéről, ahol közösséget alkotva élünk. A zirci önkormányzat idén családtörténeti témakörben várta az alkotásokat, abból a célból, hogy ne csak a családokban maradjanak fenn a szájról szájra átörökített emlékek, a fiókok mélyén megőrzött dokumentumok, hanem tegyék közkinccsé a családok történetét, gyarapítva ismereteinket annak a helynek a történetéről, ahol közösséget alkotva élünk. A pályázatokat a képviselő-testület emberi kapcsolatok bizottsága által felkért szakmai bizottság értékelte, s döntött a helyezésekről.

A pályázat díjazottjai Ottó Péter polgármesterrel. Balról: Amberg Lajos, Cuhavölgyi Klára, Bittmann Beáta díját a távollétében édesapja vette át Fotó: Kelemen Gábor

A díjátadó ünnepséget Auer Nóra, a zirci zeneiskola növendékének zongorajátéka nyitotta meg. A pályázókat és a megjelent vendégeket Ottó Péter polgármester köszöntötte, értékelést mondott Németh-Vida Beáta történész, a szakmai bizottság egyik tagja, a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház munkatársa. A pályaművekből részleteket hallhattak Bakonyi Gergő, a műsort is vezető Csaba Lilla, valamint Kelemen Gábor közreműködésével. A pályázaton első helyezést ért el Cuhavölgyi Klára „A Wolf ácsdinasztiáról és a velük rokon családokról Zircen” című alkotása, második díjat kapott Amberg Lajos négykötetes pályaműve, a harmadik helyezettnek járó díjat Bittmann Beáta érdemelte ki „Bittmann Rezső Rudolf írásaiból és a zirci Bittmann családról” című munkájával. A pénzdíjakat és az elismerő okleveleket Ottó Péter polgármester és Németh-Vida Beáta adta át. A beérkezett alkotások hamarosan elérhetők lesznek a város honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában