Sokat küzdöttek ezért a pályázatért

2018.04.05. 11:30

Zöldebb és élhetőbb lesz Balatonfüred

Sajtótájékoztatót tartottak a Zöld város pályázat kapcsán a felsővárosban. A projektre közel egymilliárd forint áll majd rendelkezésre.

Sági Ági

Utcafronti épületeket renoválnak vagy bontanak el, de újak is épülhetnek majd – mondta Bóka István polgármester (középen). Balra Illés Hajnalka, jobbra Kontrát Károly Fotó: Sági Ági/napló

Utcafronti épületeket renoválnak

Bóka István, Balatonfüred polgármestere elmondta, hogy a projekt értéke 965 millió forint, amihez az önkormányzat 876 millió forint támogatást nyert. Ebből az összegből a Kossuth utcától délre található tömb rehabilitációja valósulhat meg. Utcafronti épületeket renoválnak vagy bontanak el, de újak is épülhetnek majd.

Utcafronti épületeket renoválnak vagy bontanak el, de újak is épülhetnek majd – mondta Bóka István polgármester (középen). Balra Illés Hajnalka, jobbra Kontrát Károly Fotó: Sági Ági/napló

 

Bóka István hangsúlyozta: – A felújítás két helyszínt, összesen 16 ezer négyzetmétert érint. Létesül majd egy szolgáltatóépület közösségi térrel, ami a fúvósoknak és a vegyes karnak adhatna otthont, és megújulhat a lakótelep csücskében a kerékpárút melletti zöldfelület is.

A rendezésre váró területen a város már több ingatlant megvásárolt, de még továbbiak megvásárlása vagy kisajátítása várat magára. A város Lázár Jánostól, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől ígéretet kapott a projekt későbbi továbbvitelére is.

Sokat küzdöttek ezért a pályázatért

A sajtótájékoztatón Illés Hajnalka, a választókerület önkormányzati képviselője megköszönte a szintén jelen lévő Kontrát Károly országgyűlési képviselőnek a pályázat sikerességéhez nyújtott támogatását.

Kontrát Károly elmondta, hogy sokat küzdöttek ezért a pályázatért. Mérföldkőnek tekinti ezt a fejlesztést, hiszen a város turisztikai célú fejlesztése az elmúlt időszakban nagyon sikeres volt, aminek révén Füred országos figyelmet kapott. Most azoknak a városlakóknak is kedveznek ezzel a fejlesztéssel, akik nem a turizmusból élnek. A felsőváros központja is megújulhat, az itt élők életminősége is javulhat.

A Zöld város városfejlesztési koncepcióval 2025-re további 5 százalékkal nő a zöldfelület nagysága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában