Kiállítás

2017.09.13. 06:30

Katonás művészet a Balaton-parton

Aktív és nyugállományú katonák, honvédségi alkalmazottak érkeztek az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia-központba.

Napló információ

A csapat azonban nem kiképzésre érkezett a Balaton partjára, hanem festeni és rajzolni. Szombaton ugyanis megnyílt a 26. Katonai Képzőművészeti Alkotótábor.

A rekreációs központ sokévnyi szünet után 2016-ban adott ismét otthont a Katonai Képzőművészeti Alkotótábornak. Szeptember 9–19. között 12 katonai szervezettől 29 alkotó számára biztosítanak lehetőséget, hogy Breznay András festőművész és Tamus István grafikusművész irányításával fejleszthessék képességeiket.

A tábort Piros Ottó ezredes nyitotta meg. Kiemelte: a műhely színvonalát mutatja, hogy sok olyan, évről évre részt vevő kolléga van, akinek már nem is nagyon van mit tanulni, csak gyakorolni és finomítani a vonásokat. A tavalyi kötött témaválasztás után idén az alkotókra van bízva, mit örökítenek meg, így a parancsnok megragadta az alkalmat, hogy figyelmébe ajánlja az alkotóknak: novemberben ünnepli a Honvéd Üdülő 100 éves jubileumát, így a gyönyörű környezet, a 30 hektáros park és a Balaton mellett a patinás épületek is témául szolgálhatnak a művészeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában